REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą siekdami iškovoti pirmąją pergalę Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai susidurs su dar vienu barjeru. Sopoto „Asseco Prokom“ ekipos strategui Tomui Pačėsui spręsti Lietuvos čempionių galvosūkį padės ir Lietuvos vyrų rinktinės treneris Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Bent jau kurį laiką jam teks pamiršti medžioklės ir žvejybos malonumus. Praėjusį savaitgalį kelias lydekas ir žąsį sumedžiojęs R. Kurtinaitis sutiko talkinti Lenkijos čempionei „Asseco Prokom“ komandai.

REKLAMA

Naudinga patirtis

Sezoną pradėjęs Vroclavo „Šląsk“ klube, šiam bankrutavus R. Kurtinaitis be darbo ilgai neišbuvo. Sulaukęs T. Pačėso skambučio strategas nedvejodamas sutiko padirbėti Eurolygos komandoje.

„Nežinau, kaip jie įvardys mano pareigas. Tomas turi du asistentus, tačiau man pačiam labai įdomu jam padėti. Tai Eurolygos komanda, o mes kausimės su tokiais grandais kaip „Panathinaikos“ ir „Barcelona“. Man tai bus naudinga patirtis“, - tvirtino R. Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Mintyse - tik pergalė

Pirmajame Eurolygos mače 71:80 nusileidusi „Montepaschi“ ekipai, o antrosiose rungtynėse 91:62 sutrypusi Nansi „SLUC Basket“ krepšininkus „Asseco Prokom“ prieš susitikimą su „Žalgiriu“ mąsto tik apie pergalę.

„Šiuo metu Sopoto ekipa psichologiškai yra geresnėje padėtyje. Mes neblogai žaidėme išvykoje su Sienos „Montepaschi“ komanda, namie gerai žaidėme su prancūzais, o dabar vėl kovosime savo aikštelėje“, - tvirtino R. Kurtinaitis.

Jam pritarė ir T. Pačėsas, jis pareiškė, jog mačas su „Žalgiriu“ – vienas svarbiausių grupės varžybose: „Jeigu norime patekti į „Top-16“ etapą, namie privalome laimėti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerą sportinę formą demonstruojantys Lenkijos čempionai savaitgalį vietinėse pirmenybėse 98:69 nepaliko vilčių Jaroslavo „Sokolow Znicz“ komandai.

Žūtbūtinis mūšis

Sezoną Eurolygoje dviem triuškinamais pralaimėjimais pradėjusi „Žalgirio“ ekipa sekmadienį SEB Baltijos krepšinio lygos pirmenybėse 87:50 nušlavė „Šiaulių“ komandą.

„Mūsų žaidimas vis dar banguoja, todėl kiekvienos rungtynės yra didelis iššūkis. Vaikinai puikiai supranta, kad Sopoto ekipa yra pagrindinė mūsų konkurentė kovojant dėl ketvirtos vietos grupėje“, - pareiškė „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

REKLAMA

Vienas legionierius

Jis šį vakarą galės verstis tik su vienu legionieriumi - Lorenu Woodsu. Kartu su „Žalgiriu“ į Sopotą neišvyko gynėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų Willie Deane'as ir peties traumą tebesigydantis 214 cm ūgio serbas Ratko Varda.

Amerikietis vis dar kenčia didelius praėjusią savaitę operuotos nosies skausmus - ją W. Deane'ui per Eurolygos antrojo turo rungtynes sulaužė Sienos komandos lietuvis Rimantas Kaukėnas.

W. Deane'ą Kauno klube pavaduos jaunieji Žygimantas Janavičius ir Mantas Kalnietis, tačiau lengvo gyvenimo R. Kurtinaitis jiems nežada: „Mūsų komanda greita, tačiau akcentuosime kibią gynybą. „Žalgiris“ neturi daug žaidėjų, todėl jeigu aktyviai ginsimės visas 40 minučių, varžovų įžaidėjams rungtyniauti bus sunku“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų