REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbę pirmąją straipsnio dalį, neišvengėme kaltinimų: a) kelionių brangumu, b) tuo, kad visos nurodytos vietos – net ne Europoje.  Tad šiandien – vietos, kurias būtina pamatyti šiame žemyne.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinia, ar dėl to, kad britai turtingesni, ar dėl to, kad juos labiau vilioja kiti žemynai ir jie nejaučia jokių sentimentų senutei Europai, visame penkiasdešimtuke „būtinų pamatyti vietų“ Europoje buvo tik šešios ir, beje, labai tradicinės... Dėl to, kad Nidos tarp jų nėra, tikriausiai galime kaltinti tik reklamos stoką.

REKLAMA

Taigi, ką „būtinai“ turėtume pamatyti Europoje?


Roma, Italija – miestas ant septynių kalvų, į kurį, sakoma, veda visi keliai. Būtinų pamatyti dalykų sąrašas – nesibaigiantis: Panteonas, Koliziejus, Trevio fontanai, Vatikanas... Tačiau pavargus nuo programinio turizmo, gera tiesiog pasimesti paslaptingai apšviestose sena ir nauja derinančio miesto gatvėse...


Venecija, Italija yra miestas – paslaptis, ištirpstantis tarp vandens ir rūko. Jo simboliai – nepaprasti stiklo dirbiniai, kurių gaminimo paslaptys buvo griežtai slepiamos viduramžiais, kaukės bei gondolos. Sakoma, kad vanduo vieną dieną miestą pražudys... Ką gi, dar viena, rimta, priežastis jį pamatyti...

REKLAMA
REKLAMA


Paryžius, PrancūzijaMulen Ružas, Eliziejaus laukai, Monmartras, Notredamo katedra... Tikriausiai labiausiai legendomis apipintas, sakoma, „meilės “ miestas, moteris traukiantis ir dar dėl vienos priežasties – sakoma, itin elegantiškų prancūzių... Nepamatęs nesužinosi.


Islandija – ko gero, dabar labiau žinoma dėl ekonominių priežasčių, viena mažiausių ir atkampiausių pasaulio šalių. Sostinės Reikjaviko pavadinimas reiškia „Krantas dūmuose“ ir yra itin tinkamas šaliai, kurioje dera ugnis ir ledas, uola ir vanduo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


Zermatt, Šveicarija – vienas gražiausių (ir, deja, brangiausių) slidinėjimo kurortų. Čia nenulipę nuo slidžių galite nučiuožti 250 km, o aukščio skirtumas – 2200 m. Šis kurortas išskirtinis dar ir tuo, jog jame nėra automobilių – visos gatvės skirtos tik pėstiesiems. Elektra varomi autobusiukai aptarnauja visus centrus. Zermatas siūlo net 194 km paruoštų ir sužymėtų trasų.


Barselona, Ispanija – Katalonijos sostinė, žymi nebaigta Antonio Gaudi projektuota Sagrada Familia bažnyčia, paslaptinguoju Bario Gotic (Gotikiniu rajonu), olimpinėms žaidynėms skirtais statiniais. Nepaprasto grožio miestas, kuriame gera ir be galo lengva pamiršti laiką. Mañana!

Nuotraukos „News Bridgepix“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų