REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą neišrinkta Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) lyderė Kazimira Prunskienė teigia, jog naujajame Seime trūks žemės ūkio reikalus išmanančių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Liberalų ir centro sąjunga visada siūlydavo mums keistis komitetais, nes neturėjo nė vieno žmogaus, kuris turėtų tiek žinių ir patirties, kad pretenduotų dirbti į Kaimo reikalų komitete. Pas konservatorius irgi retokos gretos, nebent Kazimieras Starkevičius, kuris pats ūkininkauja... Bet strateginiu lygiu suprasti sektoriaus savitumą, jo jautrumą, pažeidžiamumą ir pakovoti partijos viduje - tų pajėgų, manau, stinga“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams dėstė K.Prunskienė.

REKLAMA

Jos vadovaujama partija per Seimo rinkimus neįveikė 5 proc. rinkimų barjero. Į naująjį parlamentą pateko trys valstiečiai liaudininkai, išrinkti vienmandatėse rinkimų apygardose.

K.Prunskienės teigimu, nepaisant to, valstiečiai liaudininkai sieks išlaikyti frakciją Seime.

Pagal Seimo Statutą sukurti parlamentinę frakciją gali ne mažiau kaip 7 parlamentarai.

K.Prunskienė BNS patvirtino, jog dėl bendros frakcijos deramasi su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovais. LLRA taip pat laimėjo tris mandatus.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos lyderei K.Prunskienei šie rinkimai nebuvo sėkmingi. Molėtų-Švenčionių apygardoje ji pralaimėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovui, Molėtų merui Valentinui Stundžiui.

Į Seimą neišrinkta LVLS lyderė sakė ketinanti užsiimti moksline akademine veikla arba pasukti į konsultacijų verslą.

Galimybę dalyvauti kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose K.Prunskienė vertino skeptiškai, tačiau visiškai jos neatmetė.

„Manau, kad dabartiniame kontekste tos galimybės nėra didelės, bet viskas priklauso nuo to, kaip klostysis reikalai Lietuvoje per ateinantį pusmetį“, - kalbėjo politikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų