REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos teismas pirmadienį priėmė sprendimą, kad šalies prezidentą Lechą Kaczynskį antinu vadinęs dienraščio „Dzienik“ komentatorius Jerzy Pilchas prezidento neįžeidė. Teisėja Alina Rychlinska pareiškė, kad asmens palyginimas su gyvūnu nereiškia, kad tai būtinai yra įžeidimas.

REKLAMA
REKLAMA

L. Kaczynskio bei kadaise šalies premjeru buvusio jo brolio pavardė yra kilusi iš žodžio „kaczka“, o tai reiškia antis. Antis anksčiau buvo ir opozicinės „Teisės ir teisingumo“ partijos partijos simbolis. J. Kaczynskis netgi sutiko būti nufotografuotas lesinantis antis viename Varšuvos parke. Tačiau vėliau dienraščio „Dzienik“ komentatorius J. Pilchas šalies prezidento ir tuomečio premjero duetą ėmė vadinti tiesiog „antinais“, o tai supykdė L. Kaczynskį, kuris kreipėsi į teismą. Tačiau šis ieškinį atmetė.

Iš brolių Kaczynskių žiniasklaida šaiposi jau ne pirmą kartą. 2006 metų vasarą Vokietijos dienraštis „Die Tageszeitung“ savo viršelyje išspausdino fotomontažą, kuriame dvyniai buvo pavaizduoti su bulvėmis vietoje galvų. Kaczynskiai iš karto pareikalavo oficialaus Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atsiprašymo, tačiau ši atsiprašyti atsisakė nenorėdama pažeisti spaudos laisvės principo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų