REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ties krize atsidūrusį šalies eksportą gali išgelbėti inovacijų eksportas, teigia būsimasis ūkio ministras Dainius Kreivys.

Anot jo, vienas iš jo vadovaujamos ministerijos tikslų bus bandyti eksporto struktūrą gerinti „pritraukiant kuo daugiau inovacinio eksporto“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuos dalykus reikia iš esmės peržiūrėti, surasti naujų proveržio krypčių inovacijose“, - antradienį žurnalistams teigė D. Kreivys, kuris dalyvavo po centro-dešinės koalicijos atstovų ir būsimų svarbiausių ministerijų vadovų pasitarime dėl naujosios Vyriausybės programos ir antikrizinių priemonių plano.

REKLAMA

Būsimas ministras sako, kad atradimų inovacijose Lietuva turi ieškoti alternatyvios energetikos tyrimų srityje, žemės ūkio genetikoje.

„Mes turime Dotnuvą, daug kitų nuo tarybinių laikų likusių mokslinių tyrimų centrų, per kuriuos galima pritraukti Europos Sąjungos lėšų, mokslininkų, kuriuos galėtume įpirkti iš iš buvusių sovietinių respublikų, iš Rytų Europos“, - kalbėjo D. Kreivys.

„Nekalbu apie tuos dalykus, susijusius su genetiškai modifikuotais augalais - apie neetiškus, kalbu apie tuos, kurie pakankamai teisingi ir tvarkingi“, - aiškino būsimas ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiantis, kad krizė - geras laikas ką nors keisti, būsimas ministras taip pat nurodė kitus du planuojamus Ūkio ministerijos veiklos prioritetus - smulkaus ir vidutinio verslo skatinimas teikiant mikrokreditus, stiprinant „Invegos“ darbą, bei tiesioginės užsienio investicijos.

38 metų ekonomikos analitikas yra baldus eksportuojančios bendrovės „Baldenis“, plytų gamintojos „Silikatas“ ir viešųjų ryšių įmonės „Saldo partneriai“ valdybų pirmininkas.

D. Kreivys konservatorių partijai priklauso 10 metų.

Buvo planuojama, kad D. Kreivys Vilniaus miesto taryboje turėtų pakeisti parlamentaru tapusį Kęstutį Masiulį. Jeigu D. Kreivys taps ūkio ministru, K. Masiulio vietą Vilniaus miesto taryboje užims buvęs Antakalnio seniūnas Algimantas Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2007 metais D. Kreivys dalyvavo savivaldybių tarybų rinkimuose, bet mandato negavo, o 1996 metais jis kandidatavo į Seimą Lietuvių nacionalinė partijos - „Jaunoji Lietuva“ sąraše.

Jonavoje gimęs kandidatas į ministrus minimas kaip Viešosios vadybos instituto vienas steigėjų.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų