REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija (TPP) be jai pagal koalicinę sutartį atitekusių ministerijų vadovų portfelių sieks gauti ir atitinkamų Seimo komitetų pirmininkų postus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS antradienį sakė kaip galimas TPP kandidatas į kultūros ministrus žiniasklaidoje įvardintas šios partijos narys Saulius Stoma.

REKLAMA

„Mūsų dabar labiau derybinis yra prioritetas bandyti gauti šalia šitų dviejų Kultūros ir Aplinkos ministerijų taip pat ir komitetus atitinkamus“, - sakė į Seimą išrinktas apžvalgininkas.

Šį siekį S.Stoma aiškino partijos noru prisiimti visišką atsakomybę už jai kuruoti paskirtas sritis.

Informaciją apie kandidatavimą į kultūros ministro postą politikas komentuoti atsisakė: „Kol kas jokių galutinių sprendimų nėra, taip kad negalėsiu nieko pakomentuot šiuo atveju“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak S.Stomos, už ministro kur kas mielesnis jam būtų Seimo komiteto pirmininko postas.

„Tiesiog manau, (...) kad įstatyminės bazės tvarkymas yra, ko gero, svarbesnis dalykas negu ten tas ministeriavimas, kuris būna dažnai toks, na, reprezentacinis“, - savo poziciją aiškino S.Stoma.

Pagal keturių partijų susitarimą daugiausia - 7 - ministrų portfelius ir premjero postą gavo TS-LKD: finansų, ūkio, žadamą įsteigti energetikos, užsienio reikalų, krašto apsaugos, socialinės apsaugos ir darbo bei žemės ūkio.

Liberalų sąjūdis (LS) deleguos savo atstovus į Teisingumo, Susisiekimo bei Švietimo ir mokslo ministerijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TPP teko Seimo pirmininko postas, Aplinkos ir Kultūros ministerijos, LiCS - Vidaus reikalų bei Sveikatos apsaugos ministerijos.

Pasidalijusios ministrų portfelius valdančiąją daugumą formuojančios partijos ėmėsi skirstytis parlamento komitetų vadovų postus.

BNS žiniomis, LS siekia vadovauti Biudžeto ir finansų komitetui, į jį pretenduoja ir konservatoriai. Liberalcentristai pageidauja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto. Tačiau pretenzijas į jį pareiškė ir TPP.

TS-LKD taip pat pretenduoja į Ekonomikos, Europos reikalų, Sveikatos reikalų, Švietimo, mokslo ir kultūros, Užsienio reikalų, Kaimo reikalų komitetų pirmininkus.

REKLAMA

TPP akiratyje be Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto dar yra Teisės ir teisėtvarkos bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetai.

Be to, liberalsąjūdiečiai norėtų savo atstovą deleguoti į Aplinkos apsaugos, Europos reikalų, Informacinės visuomenės plėtros, Žmogaus teisių komitetų vadovus.

LiCS taip pat dairosi į Aplinkos apsaugos, Nacionalinio saugumo ir gynybos, Socialinių reikalų ir darbo, Teisės ir teisėtvarkos bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetų pirmininkų pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų