REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 7 d. 21 val. 30 min. Energetikos muziejuje (senojoje Vilniaus elektrinėje) savo pasirodymą surengs Scanneris – kultinis klubinės eksperimentinės muzikos kūrėjas iš Didžiosios Britanijos.  

REKLAMA
REKLAMA

Šešiolika dienų nenutrūkstamai vykstantis festivalis „ISCM Pasaulio muzikos dienos 2008“ jau pateikė plačiausią iki šiol Lietuvoje girdėtą šiuolaikinės muzikos spektrą, o uždarymo vakaras žada patenkinti ir išrankiausio skonio klubinės muzikos gerbėjus. „Šiuolaikinė muzika – tai mūsų dienomis kuriama muzika. Ir neatskiriama jos dalis – klubinė kultūra, jos specifinė atmosfera ir ekperimentuoti nebijantis jaunimas. Mūsų festivalis skirtas būtent tiems, kurie ieško kažko naujo. Džiaugiamės užbaigdami festivalį jaunatviška pulsacija ir pasiūlydami išskirtinį klubinės muzikos vakarą su kokybės ženklu“, -  kalbėjo festivalio vadovas Remigijus Merkelys.  

REKLAMA

Scanneris – tarptautinį pripažinimą pelnęs britų menininkas Robinas Rimbaud. Jis kuria daugiasluoksnius garsinius kūrinius, kuriuose technologijos naudojamos neįprastai. Karjeros pradžioje Scanneris kūrė kontroversiškus kūrinius, kuriuose naudojo aptiktus pokalbius mobiliuoju telefonu, vėliau sekė drąsūs ieškojimai, originalūs sprendimai bei eksperimentai. Tarp jo gerbėjų – Björk, Aphex Twin, Stockhausenas ir daugybė kitų įtakingų kūrėjų. Juk būtent Scanneris išradingai ir drąsiai remiksavo jų kūrybą ir sulaukė autorių pripažinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Scanneris pasiryžęs dirbti su novatoriškiausiais kūrėjais. Jis kūrė bendrus projektus su įvairiausių sričių menininkais: muzikantais Bryanu Ferry, „Radiohead“ ir Laurie Anderson, Karališkuoju baletu bei Merce‘o Cunninghamo ir „Random Dance“ trupėmis, kompozitoriais Michaelu Nymanu ir Lucu Ferrari, dailininkais Steve‘u McQueenu, Mike‘u Kelley, Dereku Jarmanu bei kitais.

Jau aštuoniolika metų jis pasišventęs garso menui – prodiusuoja koncertus, kūrybą, instaliacijas ir įrašus, pats aktyviai kuria – nuo klubinių projektų iki filmų garso takelių, įvairių instaliacijų ir performansų. Jis – ir hitu tapusio miuziklo „Kirikou&Karaba“ muzikos autorius, jo autorystė – ir naujas mašinos signalas Amerikai!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Scanneris atliko ir kūrė darbus prestižiškiausiose pasaulio erdvėse – San Francisko modernaus meno muziejuje (JAV), Harwardo galerijoje Londone, Pompidu centre Paryžiuje, Kunsthale Vienoje, Maskvos didžiajame teatre, „Tate Modern“ Londone ir Londono Karališkajame operos teatre.

Energetikos muziejuje Vilniuje Scanneris atliks specialiai Pasaulio muzikos dienoms paruoštą programą. Pasak paties Scannerio, savo pasirodymą jis pradės nuo „švelnaus ir ramaus grojimo, palaipsniui išaugsiančio į įspūdingą, emocionalią ir ritmišką kompoziciją“. Norintys iš arčiau susipažinti su jo kūryba gali užsukti į menininko interneto svetainę www.myspace.com/scanner.  

REKLAMA

Festivalio uždarymo koncerte taip pat pasirodys DJ Walkman, Happyendless DJ Team ir VJs „Rüt Rüt“.

DJ Walkman yra vienas aktyviausių žmonių elektroninės muzikos scenoje Lietuvoje. Jis labiausiai žinomas kaip www.sutemos.net muzikinio žurnalo ir virtualaus leiblo „Sutemos“ įkūrėjas bei garsių klube „Gravity“ vykstančių renginių „Sutemos Live“ širdis. Laužydamas lietuviškus vienadienių projektų stereotipus, sutemos.net portalas pastaraisiais metais tapo idm bei minimal simboliu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Išskirtinis portalo bruožas - kokybiška ir su skoniu atrinkta muzika. Jų išleisti įrašai puikiai vertinami Japonijoje, JAV bei Vakarų Europoje.

REKLAMA

Vakaro programą užbaigs „Happyendless DJ Team“ didžėjų Benua ir Alien pasirodymas. Pastarasis, tik lapkričio 7 dienos ryte atskrisiantis į Vilnių iš Liverpulio, kur, tikimės, kartu su grupe „Happyendless“ bus apdovanotas garbingu MTV „Europe Favourite Act“ prizu, vakare jau stos prie didžėjaus pulto ir džiugins susirinkusius originaliu setu. Hapyendless DJ Team internetinis portalas - www.myspace.com/happyendlessdjs.

Uždarymo vakaro vizualizacijas kurs „Rüt Rüt“– ilgiausiai gyvuojantys ir labai produktyvūs vidžėjai, kuriantys video projekcijas tiek supergalingiems Lietuvos klubiniams  renginiams, tiek ir šiuolaikinės muzikos festivaliams bei moderniojo meno renginiams Lietuvoje bei užsienyje. Su jų darbais galite susipažinti interneto portale www.rutrut.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų