REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trakų rajono policijos pareigūnai vakar vis dar ieškojo vyriškio, kuris įtariamas nušovęs savo sugyventinę ir sunkiai sužalojęs dar dvi moteris. Vakar jis dar nebuvo surastas. Neoficialiais duomenimis, ginkluotas vyriškis telefonu seseriai sakęs, kad daugiau niekas nebepamatys jo gyvo.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad 57 metų Algis Aleksa savo draugę nužudė dėl to, kad ši pareiškė norinti skirtis. Prieš porą savaičių kelerius metus su A.Aleksa gyvenusi Česlava Albertavičienė pareikalavo, kad jis išsikraustytų iš jos buto Vilniuje. Pasak liudytojų, 55 metų moteris nebeištvėrė nuolatinio smurto ir užgauliojimų. Prieš kelias savaites ji buvo parašiusi policijai pareiškimą, kad sugyventinis ją sumušė.

REKLAMA

Lemtingas vakaras

Lapkričio 1-osios vakarą moteris išvažiavo pas mamą į Trakų rajono Julijanavos kaime esančią sodybą. Tyrimo duomenimis, dar pakeliui ją savo automobiliu pasivijo sugyventinis. Ištempęs moterį iš jos automobilio smogė kumščiu į veidą. Ji sugebėjo ištrūkti. Sėdusi prie vairo Č.Albertavičienė nuvažiavo į mamos sodybą, kurioje buvo jos mama ir dukra. Trys moterys susėdo prie šventiškai padengto stalo.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau netrukus į sodybos kiemą įvažiavo A.Aleksos automobilis. Kiek pavyko pareigūnams nustatyti, vyras į vidų įėjo ne iškart. Jis į savo draugę šovė pro langą, kaip manoma, iš medžioklinio šautuvo, vamzdį pridėjęs prie pat lango stiklo. Pasak tyrėjų, apie tai liudija apsvilusios užuolaidos. Č.Albertavičienė mirė iš karto.

Dvi moterys liko gyvos

Paskui žudikas, išspyręs namo duris, įsiveržė į vidų. Kiek galima spręsti, nužudytosios motina mėgino slėptis už lovos, tačiau iš ten buvo ištempta. Nežinia, ar ji pati suspėjo nubėgti į virtuvę, ar ją ten nutempė. 78 metų moteris rasta virtuvėje vos gyva. Jai sužalotas kaklas ir petys. Šauta ir į Č.Albertavičienės 27 metų dukrą. Ją pareigūnai irgi rado gulinčią virtuvėje. Medikai teigia, kad, nors sužalojimai ir sunkūs, abiejų moterų gyvybei pavojus negresia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nelegalus ginklas

Jau nustatyta, kad vyras šaudė iš nelegaliai laikomo 16 mm kalibro medžioklinio šautuvo. Virtuvėje, pasak policijos, rastos keturios tūtelės ir pora nepanaudotų šovinių. Neoficialiais duomenimis, jie užtaisyti šernams medžioti skirtais šratais.

Įtariamasis iš įvykio vietos paspruko savo automobiliu - žalios spalvos „Citroen“. Vakar jo vis dar buvo ieškoma. Pareigūnai mano, kad nusikaltėlis negalėjo pabėgti kur nors toli. A.Aleksa - gretimo Taučionių kaimo gyventojas. Tad tikėtina, kad jis slapstosi jam pažįstamose vietose.

REKLAMA

Grasino nusižudysiąs

Nors įtariamojo ieško sustiprintos policijos pajėgos, buvo iškviesti kinologai su tarnybiniais šunimis, jis vis dar nerastas. Apylinkės apžiūrėtos iš sraigtasparnio. Skraidyta dvi valandas, tačiau jokių bėglio pėdsakų neaptikta. Pasak vieno iš Trakų rajono pareigūnų, į pagalbą bus pasitelkti ir kariai. Neoficialiais duomenimis, įtariamasis skambino Vievyje gyvenančiai seseriai, kuriai esą sakęs, kad daugiau jo gyvo niekas nebepamatys.

Teigiama, kad A.Aleksa pasilikęs vieną šovinį sau. Vienas vietos gyventojas policininkams teigė miške girdėjęs šūvį. Jei jis nėra paleistas brakonierių, tikėtina, kad A.Aleksa galėjo mėginti nusižudyti.

Lina Vyšniauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų