REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį ketinusi patikrinti dviejų Lazdijų-Druskininkų vienmandatės rinkimų apygardos apylinkių rinkėjų pažymėjimus Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariai susidūrė su netikėta kliūtimi. Iki vakaro nepavyko rasti vieno maišo su rinkimų dokumentais.

REKLAMA
REKLAMA

VRK sudaryta speciali darbo grupė dar dieną patikrino Ratnyčios apylinkėje balsavusių rinkėjų pažymėjimus. Anot darbo grupės narių, pažeidimų ten neaptikta.

REKLAMA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovų prašymu VRK buvo nusprendusi patikrinti ir Ricielių apylinkės rinkėjų pažymėjimus. Tačiau atvežus maišą su šios apylinkės dokumentais, paaiškėjo, kad didelės dalis dokumentų jame nėra. Antrojo maišo iki VRK posėdžio rasti nepavyko. Jo ketinama ieškoti šeštadienį.

TS-LKD atstovai yra parašę skundą VRK, kad, jų duomenimis, Ratnyčios ir Ricielių apylinkėse tie patys rinkėjai galėjo balsuoti ir paštu, ir rinkimų dieną apylinkėse. Tokią prielaidą politikai daro remdamiesi tuo, kad rinkėjų sąrašuose nebuvo pažymėta, jog žmogus balsavo paštu arba iš anksto. Daryti tokias žymas reikalauja įstatymas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VRK nario Juliaus Jasaičio, toks pažeidimas negali būti laikomas šiurkščiu ir neturi įtakos rinkimų rezultatams.

Minėtų apylinkių komisijų nariai VRK garantavo, kad prieš leisdami žmogui balsuoti rinkimų dieną kruopščiai patikrino, ar jis nebalsavo iš anksto.

„Pasakysiu bobiškai. Ten juk kaimiškos apylinkės. Kur jūs matėte, kad kaimo žmonės internetu spausdintųsi rinkėjų pažymėjimus ir bėgtų balsuoti?“ – argumentavo VRK narė Živilė Verbylaitė.

Per pakartotinį balsavimą Seimo rinkimuose Lazdijų-Druskininkų apygardoje parlamentaru išrinktas socialdemokratas Justinas Karosas. Pirminiais VRK duomenimis, už jį balsavo 7128 rinkėjai. Jo konkurentas TS-LKD narys Algirdas Šakalys gavo 7095 balsus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų