REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos prisikėlimo partijos vadovas Arūnas Valinskas, pastaruoju minimas kaip realiausias kandidatas užimti naujo Seimo pirmininko postą, šiandien nenori prisiminti, kas, kam ir kiek mokėjo už Vilniaus prekybos grupei priklausančios bendrovės „NDX Energija“ apie „Leo LT“ užsakytą laidą „Kam tarnaus „liūtukas“, kurią pats ir A.Valinskas vedė.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitraštyje „Atgimimas“ penktadienį pasirodžiusiame straipsnyje „Kas, kaip ir už kiek pirko Valinską“ Indrė Makaraitytė bandė išsiaiškinti, kiek, anot jos, „NDX Energijai“, vasarį nusprendusiai savo idėją kurti „Leo LT“ paskleisti žmonėms, galėjo kainuoti televizijos „TV3“ eteris.

REKLAMA

„Pačių karščiausių įvykių sūkuryje vienoje žiūrimiausių televizijų pasirodo laida, kuri, kaip paaiškėja, yra užsakyta, už ją sumokėti pinigai ir prodiuserių kompanijai, ir pačiai televizijai už eterį, taip, kaip yra mokama už reklamą. Tačiau žiūrovai pokalbių šou stebi kaip rimtą televizijos autorinę produkciją, o ne reklamą. Ir jos dalyviai nė neįtaria tapę reklaminio reginio ne tik apie „NDX Energiją“, bet ir visą grandiozinį „Leo LT“ projektą, kuriam jie nepritaria, dalimi“, - rašė I.Makaraitytė.

Žurnalistė primena, kad vienkartinė laida, kurioje tuometiniam bendrovės „NDX Energija“ vadovui Žilvinui Marcinkevičiui oponavo keletas visuomenės veikėjų, buvo, anot jos, keletu aspektų neįprasta.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia ji buvo vienkartinė. Antra, oponuoti Ž.Marcinkevičiui laidos vedėjas A.Valinskas pakvietė labai margą opoziciją. Tarp oponentų buvo ir vietoje nenustygstantis radikalusis Petras Gražulis, ir santūrus „Lietuvos žinių“ redaktorius Valdas Vasiliauskas, ir menkai kam žinomos partijos „Lietuvos kelias“ vadovė Lilijana Astra. Trečia, kažkodėl diskusija vyko ne tarp žmonių, o visų likusių dalyvių su Ž.Marcinkevičiumi, patogiai įsitaisiusių priešais savo oponentus“, - rašoma straipsnyje.

Žurnalistei paklausus keleto laidos dalyvių, ar jie neįtarė, jog laida galėjo būti užsakyta, kad, anot jos, „pateiktų visuomenei šiek tiek pagražintą „Maximos“ savininkų veidą ir galutinai įtikintų jų esą gerais motyvais kuriant „Leo LT“, liberalcentristas Gintaras Babravičius ir Tėvynės Sąjungos narys Rimantas Dagys patvirtino, jog įtarimų kilo, tačiau teigė nebuvę perspėti, kad yra įtraukti į viešųjų ryšių akciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Valinskas vėliau „Atgimimui“ patvirtino tai, kad jo vasario mėnesį vesta laida apie „Leo LT“ buvo reklaminė, už kurią buvo mokami pinigai, bet nei kam, nei kiek, nei kaip sakė nežinąs ir pasiūlė kreiptis į laidą rengusią prodiuserių kompaniją - Jogailą Morkūną ir Edmundą Jakilaitį.

J.Morkūnas teigė, jog už laidą mokėjo ne „Maximos“ savininkai, o televizija „TV3“.

„Tema buvo labai aktuali, sugalvojau projektą ir nuėjau į TV3. Jiems tiko ir patiko toks projektas, kaip buvo sumanyta. Ir už tai man sumokėjo 10 tūkstančių litų. O A.Valinską samdėm kaip laidos vedėją iš tų pačių pinigų“, - straipsnyje cituojamas laidos prodiuseris.

REKLAMA

Dabartinis „NDX Energijos“ vadovas Ignas Staškevičius žurnalistei taip pat sakė, jog, „kiek žinąs, už laidą niekas niekam nemokėjo“.

Tuo tarpu prieš porą savaičių Tautos prisikėlimo partijos vadovas portalo „alfa.lt“ vaizdo konferencijoje prieš dvi savaites pripažino, kad jo vesta „vienkartinė valandos laida“ apie „Leo LT“ buvo bendrovės „NDX Energija“ viešųjų ryšių (vadinamo „pijaro“) akcija.

„Jie darėsi sau „pijarą“, norėdami tą idėją paskleisti žmonėms. Jie nusipirko televizijos eterį (už jį mokama), sumokėjo už studiją ir jiems tiesioginiame eteryje reikėjo žmogaus, kuris veda. Bet kaip jūs turbūt pastebėjote, aš buvau visiškai nešališkas, nepritariau nei vienai pozicijai, nei kitai“, - vaizdo konferencijoje sakė A.Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų