REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po skaudžia Kauno „Žalgirio“ nesėkme pasibaigusių ULEB Eurolygos B grupės rungtynių su Sienos „Montepaschi“ ekipa, kauniečių ekipos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas liko patenkintas auklėtinių kovingumu, tačiau pripažino, jog šiai dienai „Žalgiris“ pasirodė taip, kaip leido galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai gaila, kad po pirmųjų sezono rungtynių namie tenka pasveikinti varžovą su pergale. Norėjosi, kad tos rungtynės pasibaigtų truputį kitaip, bet mes kovojome tiek, kiek šiai dienai turėjome jėgų ir energijos. Kai jėgos mus apleido, padarėme klaidų, kurių tokio lygio komandos, kaip „Montepaschi“ neatleidžia. Gaila, kad galutinis rezultatas toks skaudus. Nors vyrai žaidė gerai, matėsi, kad jėgos senka ir tik laiko klausimas, kada varžovai mus palauš“, spaudos konferencijoje teigė G.Krapikas.

REKLAMA

- Kodėl pritrūko jėgų?

- Mes neturėjome sistemingo pasirengimo. Praėjusią savaitę forsavome krūvius, vyrai darbą atliko sąžiningai, sužaidėme dvi Lietuvos lygos rungtynes, tačiau nei Paulius Jankūnas, nei Mantas Kalnietis po tiek praleisto laiko žaisti Eurolygoje pilna jėga dar negali.

- Du su puse kėlinio komanda atrodė visai neblogai. Kiek dar reikia laiko, kad ji taip atrodytų visas rungtynes?

- Tuos du su puse kėlinuko dar nebuvo toks žaidimas, kokį mes norėtume matyti, tačiau tai buvo neblogas bandymas parodyti, ką mes nuveikėme. Buvo gaila žiūrėti į vyrus po rungtynių, nes jie kovėsi iš visos širdies.

REKLAMA
REKLAMA

- Kaip vertinate W. Deane'o pasirodymą?

- Man sunku prognozuoti. Atėnuose jis žaidė įžaidėju, dabar mes jam pakeitėme amplua. Jis žaidė atakuojančiu gynėju. Lietuvos lygoje jis atrodė labai gražiai, tačiau šiandien priešininkas buvo gerokai stipresnis.

- Ar laukiate pastiprinimo?

Jei klubo vadovai galvoja pirkti kažką, tai aš prašiau jų jokiu būdu neskubėti. Man žymiai geriau, jei šitie žaidėjai bus viskuo patenkinti, negu nupirksime dar vieną žaidėją ir tada vėl atsiras problemų.



Simone Pianigiani (Sienos „Montepaschi“ vyr. treneris):

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Tai yra svarbi pergalė mums, nes niekada nėra lengva laimėti svečiuose, o ypač Kaune, kur žiūrovai sukuria puikią atmosferą. Žaidėme gerai ir pirmoje pusėje, nors Kauno komanda buvo paruošusi daug gynybinių strategijų, kurias mes bandėme įveikti. Per pirmus du kėlinius mes darėme daug klaidų gynyboje ir šios smulkmenos leido „Žalgiriui“ pirmauti keliais taškais. Mūsų gynyba pirmoje pusėje varžovams leido įmesti 43, o antroje – 24. Tai ir buvo esminis skirtumas.

Pirmoje pusėje patausojome savo žaidėjus, laidome žaisti vienuolikai savo krepšininkų, todėl antroje pusėje jie buvo šviežesni, pasiruošę kovoti. Kitas dalykas, kurį akcentavau, nedaryti klaidų ir perimti daug kamuolių. Tai mums pavyko, todėl antroje pusėje buvo lengviau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų