REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

27 taškus į Kauno „Žalgirio“ krepšį įmetęs Sienos „Montepaschi“ ekipoje žaidžiantis lietuvis Rimantas Kaukėnas spaudos konferencijoje negailėjo pagyrimų Lietuvos čempionams ir pripažino, kad rungtyniauti Kauno sporto halėje yra didelė garbė.

REKLAMA
REKLAMA

- Kaip vertinate rungtynes?

- Labai malonu, kad pavyko laimėti. Rungtynės buvo sunkios, tačiau mes tokių ir tikėjomės. „Žalgiris“ savo salėje žaidžia labai gerai. Kauno komanda tikrai progresuoja, nes, kiek žinau, tik prieš dešimt dienų galutinai „sulipdė“ komandą.

REKLAMA

- Kas lėmė tokį sėkmingą „Montepaschi“ žaidimą antroje mačo pusėje?

- Pagerinome gynybą ir tai lėmė mūsų atotrūkį. Pradžioje trūko susikaupimo, agresyvumo. Bet kokiu atveju, pagrindinis raktas į pergalę buvo gera gynyba.

- Visi lietuviai prieš „Žalgirį“ Kaune sužaidžia itin gerai. Gal galite pasakyti, kodėl taip yra?

- Kaunas yra Europos krepšinio Meka. Kiekvienas, kuris domisi krepšiniu, supranta, kad Kauno sporto halė yra kažkas nepaprasto. Žaisti čia yra garbė. Gal todėl lietuviai čia ir sužaidžia labai gerai.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokį įspūdį palieka dabartinis „Žalgiris“?


- „Žalgiris“ pirmoje pusėje žaidė labai gerai, agresyviai, iš širdies. Manau, jiems tiesiog trūksta laiko. Reikia juos suprasti. Lenkiu galvą prieš žalgiriečių atsidavimą ir kovojimą.



- Sakykite, ar krepšinyje, kaip tarkim futbole, egzistuoja garbingo žaidimo taisyklė? Turiu galvoje tą epizodą, kai po susidūrimo su jumis W. Deane'as griuvo ant žemės, o jūs nubėgote ir pelnėte du taškus.

- Galutinis rezultatas krepšinyje yra skaičiuojamos taškais. Kartais rungtynių nugalėtoją lemia vienas taškas. Tokiose rungtynėse nuolaidų daryti negalima. Gal krepšinis yra negailestingas žaidimas. Kita vertus, jei aš būčiau, tarkim, išmetęs kamuolį į užribį, mane būtų pasodinę ant suolo. Ar tai buvo nusižengimas, turėjo spręsti teisėjai. Jie pražangos nefiksavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų