REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos prezidentas nepritaria siūlymui „Sodros“ deficito problemą spręsti mažinant įmokas į pensijų fondus.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovo nuomone, tokie svarstymai yra žalingi, nes iš esmės pakerta Lietuvos žmonių pasitikėjimą tik prieš kelerius metus pradėjusia veikti lėšų kaupimo pensijų fonduose sistema.

REKLAMA

„Ilgalaikis pensijų kaupimas gyventojams sudaro sąlygas savo nuožiūra taupyti pinigus senatvei. Įmokų tvarkos kaitaliojimai mažina Lietuvos žmonių pasitikėjimą dar nauja, tačiau reikalinga sistema. Tokie siūlymai ne tik menkina Lietuvos institucijų patikimumą, bet ir kelia abejonių dėl juos teikiančių asmenų kompetencijos“, - pranešime spaudai sakė Valdas Adamkus.

Prezidentas mano, kad pirmiausia reikia kritiškai įvertinti naujus įsipareigojimus, kurie buvo priimti rinkimų įkarštyje ir smarkiai padidino išlaidas socialinei apsaugai.

REKLAMA
REKLAMA

„Privalome vykdyti įsipareigojimus ir padėti nepragyvenantiems be socialinės paramos. Prastėjanti ekonominė šalies būklė verčia mažinti išlaidas ten, kur jos nėra būtinos, ir labiau paremti sunkiai besiverčiančias šeimas, - pabrėžė V. Adamkus.

Apie galimus valstybės finansų problemų sprendimo būdus prezidentas kalbėsis su kandidatais į naująjį ministrų kabinetą.

„Sodros“ taryba antradienį pasiūlė naują fondo pajamų šaltinį - į antrosios pakopos pensijų fondus pervesti ne 5,5 proc., o tik 2,5 proc. gyventojų įmokos „Sodrai“ - esą tai leistų „Sodrai“ per metus sutaupyti apie 680 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų