REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien paaiškės „A lygos“ čempionas?

FBK „Kaunas“ dar nesusitaikė su mintimi, kad šiemet bus nuverstas iš Lietuvos čempionų sosto, tačiau tam, kad kauniečiai devintą kartą iškovotų aukso medalius, jiems reikia titaniškų pastangų - laimėti visas likusias „A lygos“ rungtynes, tarp jų du kartus prieš Panevėžio „Ekraną“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju FBK „Kaunas“ surinktų 63 taškus. Dabartinis lyderis „Ekranas“, nugalėjęs Vilniaus „Žalgirį“ ir „Šiaulius“ (labai realus scenarijus), savo sąskaitoje turėtų 62 taškus.

REKLAMA

Jei šiandien kauniečiams nepavyks įveikti Vilniaus „Vėtros“, jų šansai pasidabinti aukso medaliais liks tik teoriniai. Net lygiosios kauniečiams beveik atimtų viltis tapti čempionais, nes laimėjus likusius penkis mačus (tai labai sunki užduotis) „Kauno“ sąskaitoje būtų tik 61 taškas.

Kauno futbolininkai su „Vėtra“ šį sezoną žaidė tris kartus. Vilniuje vykusiame LFF taurės finale Lietuvos čempionai įveikė varžovus 2:1. Tačiau „A lygos“ pirmenybėse vilniečių FBK „Kauno“ futbolininkai šiemet dar neįveikė. Savo aikštėje kauniečiai pralaimėjo 1:2, o išvykoje sužaidė lygiosiomis 1:1.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai su Marijampolės „Sūduva“ kovoja dėl bronzos medalių, todėl jiems taškai taip pat reikalingi kaip oras.

FBK „Kaunui“ atstovaujantis Marius Činikas mano, kad kauniečiai dar neprarado vilčių išsaugoti stipriausios Lietuvos komandos vardą. Futbolininkas tvirtina, kad savo aikštėje „Kaunas“ pralaimėjo sostinės futbolininkams todėl, kad keletą kartų vaikiškai suklydo. „Šiandien mes pasistengsime įrodyti, kad „Vėtrą“ pajėgūs nugalėti“, - sakė M.Činikas.

.

Aikštės šeimininkai turi nuostolių. Dėl gautų geltonų kortelių jiems negalės padėti legionierius iš Slovakijos Marekas Andraščikas, dėl traumos - saugas Virmantas Lemežis.

„Vėtra“, 2002-aisias laimėjusi LFF pirmosios lygos čempionatą, sugrįžo į „A lygą“ ir nuo 2003 metų joje rungtyniauja nuolat. Per tą laiką „Kaunas“ su vilniečiais pirmenybėse žaidė 22 rungtynes. 13 mačų laimėjo kauniečiai, keturi baigėsi lygiosiomis, o penkis kartus pergalę šventė „Vėtros“ futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų