REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalies nepriklausomybės atkūrimo akto signatarų nepritarimo sulaukusios jiems laidoti skirtos vietos sostinės Antakalnio kapinėse įrengimo darbai bus baigti iki lapkričio 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS trečiadienį sakė rangovo bendrovės „Lemminkainen Lietuva“ atstovai.

Jie taip pat teigė, jog Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus pavaduotojo Antano Mikalausko vadovaujama priėmimo komisija objektą turėtų priimti per mėnesį.

REKLAMA

Trečiadienį kapinėse lankantis Vilniaus merui Juozui Imbrasui buvo baigiami beveik 30 arų ploto šlaituotoje teritorijoje išsidėsčiusio kapinių kvartalo apatinės ir viršutinės terasos įrengimo darbai. Apatinėje terasoje, esančioje šalia Sausio 13-osios aukoms atminti skirto memorialo, įrengta trinkelėmis išklota aikštelė. Viršutinę terasą sudaro šešios pakopos, kurių kiekvienoje įrengtas trinkelėmis išklotas takas ir kapavietės.

REKLAMA
REKLAMA

Planuoto pastatyti bendro antkapinio paminklo signatarams, teritoriją apšviesti turinčių specialių šviestuvų bei suoliukų trečiadienį kapinėse dar nesimatė.

Iš viso įrengta 70 šeimyninių kapaviečių, kurių kiekvienoje galės atgulti ne tik signataras, bet ir dar bent vienas jo ar jos šeimos narys.

Šių metų liepą žiniasklaidai pranešus apie Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyvą Antakalnio kapinėse rengti atskirą signatarams laidoti skirtą kvartalą-memorialą, vienuolika Kovo 11-osios akto signatarų pareiškė tam nepritariantys ir teigė, kad toks kvartalas jiems primena sovietmečio privilegijas ir elgesio kultūros stoką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepritarimą memorialui - kvartalui išreiškė Kovo 11-osios akto signatarai: Vytenis Andriukaitis, Virgilijus Čepaitis, Bronislovas Genzelis, Romas Gudaitis, Romualda Hofertienė, Egidijus Jarašiūnas, Kazimieras Motieka, Bronislovas Kuzmickas, Algirdas Patackas, Česlovas Stankevičius ir Petras Vaitiekūnas.

Nepriklausomybės atkūrimo aktą iš viso pasirašė 124 deputatai, iš kurių 14 jau mirę.

Savo kalnelius signatarams ir kitiems valstybei nusipelniusiems asmenims laidoti turi Kaunas ir Klaipėda, o Vilniuje iki šiol kitokio noro nepareiškę politikai būdavo laidojami Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje.

Iš viso memorialo statybai buvo skirta 1,2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų