REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyrius artimiausiu metu spręs, ar grįžti į valdančiąją koaliciją Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai trečiadienį žurnalistams pranešė LSDP pirmininkas Gediminas Kirkilas.

„Mano žiniomis, jie šią savaitę svarstys šį klausimą. Mano manymu, realu, kad LSDP grįš į valdančiąją koaliciją“, - žurnalistams sakė partijos pirmininkas.

REKLAMA

Anot jo, sostinės savivaldybėje susidariusi padėtis - nenormali.

„Dabartinė padėtis yra savotiškai patinė, nepriimami sprendimai, savivaldybė tampa neveiksni, todėl reikia priimti vienokį ar kitokį sprendimą“, - tvirtino G.Kirkilas.

Jis svarstė, kad Vilniaus socialdemokratai greičiausiai nuspręs prisidėti prie „tvarkietį“ merą Juozą Imbrasą remiančios koalicijos.

Tuo metu LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas Romas Adomavičius apie grįžimą į sostinės valdžią BNS kalbėjo daug atsargiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas nėra aiškumo, daug neatsakytų klausimų, todėl abejoju, kad šią savaitę kas nors įvyks. Bet kai klausimai greitai atsakomi, greitai ir įvykiai klostosi“, - sakė jis.

R.Adomavičius pripažino iš mero J.Imbraso ir kitų valdančiųjų atstovų sulaukiąs siūlymų grįžti į koaliciją. Už tai socdemams siūlomas vicemero postas.

Tačiau, pasak R.Adomavičiaus, dar nežinia, kaip iš viso atrodys valdančioji dauguma sostinės savivaldybėje, taip pat neaišku, ar realu ją sudaryti.

„J.Imbrasas pats turi apsispręsti, kaip elgsis - eis į Seimą ar liks savivaldybėje. Prieš priimdamas sprendimą jis norėtų garantijų, todėl iki lapkričio 10 d. turėtų viskas paaiškėti“, - tvirtino socialdemokratų atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu opozicijoje esantys konservatoriai, liberalai ir liberalcentristai mėgina rengti interpeliaciją J.Imbrasui. Jie tvirtina turį 26 tarybos narių iš 51 palaikymą, bet neatskleidžia, kad be minėtų partijų dar balsuotų už „tvarkiečio“ atstatydinimą.

Penkis mandatus taryboje turintys socialdemokratai skelbiasi esą laikinai sustabdę dalyvavimą valdančiojoje koalicijoje, nors realiai joje veikia.

Po praėjusių metų vasarį įvykusių savivaldos rinkimų LSDP turėjo savo atstovą vicemero poste - Algirdą Paleckį. Tačiau šių metų sausį jis buvo pašalintas iš LSDP, o kovą jis atsistatydino ir iš vicemerų.

Šiuo metu sostinės taryboje koaliciją sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (11 mandatų) ir Lenkų rinkimų akcija (6), ją iki šiol rėmė 5 vietas turinti Nepriklausoma frakcija.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų