REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Vitalijus Čiurkinas pareiškė, kad Ukraina Holodoro klausimą pastaruoju metu itin dažnai kelia tik norėdama nukreipti savo piliečių dėmesį nuo žymiai opesnių problemų šalies viduje.

REKLAMA
REKLAMA

V. Čiurkinas pareiškė, kad tai Kijevas esą siekia supriešinti ukrainiečius su rusais.

„Visų pirma mes turime prisiminti, kad bet koks su Josifu Stalinu siejamas nusikaltimas buvo grindžiamas marksistine ideologija, o ši ideologija skirstė žmones atsižvelgiant į klases, o ne tautybę. Todėl istoriškai yra neteisinga sakyti, kad Stalino režimas buvo nukreiptas prieš ukrainiečius“ – teigė ambasadorius ir iš karto pridūrė, kad panašios tragedijos vyko ir pačioje Rusijoje, ir kitose sovietinėse respublikose, todėl Ukrainos atvejis esą nėra niekuo išskirtinis.

REKLAMA

Per ketvirtajame dešimtmetyje Ukrainoje dirbtinai sukeltą badą mirė nuo 8 iki 10 mln. žmonių. Badas buvo sukeltas J. Stalino įsakymu. Šį komunistų nusikaltimą JAV Kongresas yra pripažinęs genocidu, o Europos Parlamentas – nusikaltimu žmonijai.

Tuo tarpu Kremliui tarnaujanti propagandinė Rusijos žiniasklaida netgi stengiasi meluoti apie specialiai sukelto bado aukų skaičių. Štai portalas "Russia Today" teigia, kad aukų būtane daugiau kaip 2,2 mln.

Ukraina siekia, kad JT pripažintų Holodomorą genocidu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų