REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pritarė Lietuvos pozicijoms, dėl finansų krizės bei klimato kaitos ir kompensacinių kainų stabilizavimo po 2012 metų klausimams, kurios lapkričio 4 dieną bus išsakytos Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva palankiai vertina Europos Vadovų Tarybos susitikimo išvadas, kuriose numatyta artimiausiu metu suformuoti finansų krizės grupę, koordinuojančią šalių veiksmus sprendžiant finansinės krizės padarinius. Siekiant sudaryti galimybę greitai ir veiksmingai reaguoti krizinės situacijos metu, finansų krizės grupė įdiegs neoficialaus perspėjimo, keitimosi informacija ir vertinimo mechanizmą, kuriame dalyvaus pirmininkaujančios valstybės narės atstovai, valstybių narių vyriausybių atstovai, Komisijos pirmininkas, Europos Centrinio banko pirmininkas ir Euro grupės pirmininkas.

REKLAMA

Europos Vadovų Tarybos išvadose buvo palankiai įvertintos priemonės, kurių, prasidėjus finansų krizei, ėmėsi Europos Centrinis bankas bei valstybės narės, kurios vadovavosi eurozonos šalių plano principais nepaisant to, ar jos priklausė eurozonai, ar ne. Lietuvos atsakingos institucijos atidžiai stebi ir vertina pasaulio ir ES mastu vykstančius procesus ir jų įtaką Lietuvos finansų rinkai bei, esant reikalui, imsis visų reikiamų veiksmų, siekiant sumažinti neigiamą finansų krizės įtaką.

REKLAMA
REKLAMA

Klimato kaitos ir kompensacinių kainų stabilizavimo po 2012 metų pagal šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo leidimų prekybos sistemos klausimais Lietuva palaikys Lenkijos iniciatyvą – atlikti saugumo mechanizmo sukūrimo analizę. Lenkijos pateiktame pasiūlyme yra akcentuojama, kad reikėtų atlikti analizę dėl saugumo mechanizmo, kuris prisidėtų prie prekybos sistemos efektyvumo užtikrinimo ir skatintų efektyvesnes technologijas, sukūrimo būtinybės.

Dokumente taip pat pabrėžiama monitoringo mechanizmo, kuris padėtų laiku pastebėti galimą neigiamą poveikį, sukūrimo svarba. Lietuva pritaria, kad Europos Komisija galėtų atlikti saugumo ir monitoringo mechanizmų poreikio analizę ir pateikti informaciją bei pasiūlymus dėl apyvartinių taršos leidimų neproporcingos kainos išvengimo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų