REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FBK „Kaunas“ po pralaimėjimo 0:3 Panevėžio „Ekranui“ padavė protestą - kauniečių klubo vadovai turėjo priekaištų rungtynėms teisėjavusiam klaipėdiečiui Edmundui Gaigalui.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaunas“ pareiškė nepasitenkinimą dėl penkių epizodų. Dėl to vakar buvo sušauktas Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) Drausmės komiteto posėdis. LFTA prezidentas Jonas Braga ; sakė, kad posėdyje pritarta keturiems iš penkių „Kauno“ vadovų teiginių.

REKLAMA

Paminėsime svarbiausius. „Kauno“ atstovai tvirtino, kad pirmasis Dainiaus Glevecko įvartis turėjo būti neįskaitytas dėl nuošalės. Drausmės komitetas pripažino, kad nuošalė tikrai buvo. LFTA nuomone, rungtynių 9-ąją minutę už paskutinės vilties pražangą iš aikštės turėjo būti pašalintas „Ekrano“ žaidėjas. Tad dvi labai rimtos arbitro klaidos viešai pripažintos.

Kauniečiai taip pat protestavo ir dėl antrajame kėlinyje, jų nuomone, neteisingai neskirto 11 metrų baudinio. „Peržiūrėję vaizdo įrašą, nenustatėme, kad „Kauno“ puolėjas Artūras Rimkevičius krito dėl varžovų gynėjų veiksmų“, - teigė J.Braga.

REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių teisėjo E. Gaigalo darbas buvo įvertintas 7,55 balo. „Mes jam sumažinome balą iki 6,75. Vadinasi, jis savo darbą atliko tik patenkinamai. Dabar, kai „A lygos“ čempionatas artėja į pabaigą ir vyksta atkaklios kovos, manome, kad E. Gaigalui šį sezoną leisti švilpti nėra prasmės“, - sakė LFTA prezidentas.

Vis dėlto LFTA Drausmės komitetas nepripažino, kad teisėjavimo klaidos turėjo įtakos galutiniam rungtynių rezultatui.

Pagal LFF varžybų nuostatų 91 punktą, protestai negali būti pateikiami dėl faktinių teisėjo sprendimų. Anot „Kauno“ klubo direktoriaus Romualdo Kontrimo, kauniečiai protestu norėjo atkreipti dėmesį į arbitrų klaidas ir taip išreiškė nuomonę, kad tokie teisėjai per atsakingas rungtynes neturėtų švilpti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų