REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 1 d., šeštadienį, visi, kurie audringai atšventė Helouvyną, renkasi populiariausiame Vilniaus klube „Gravity“, kur gerą dozę gaivinančio hip hop‘o, urban, r‘n‘b sugros DJ Ai-Va (Latvija) ir Mamania Mamania (G&G Sindikatas).

REKLAMA
REKLAMA

Net penkis albumus išleidęs latvis DJ Ai-Va apšildė tokias pasaulinio lygio žvaigždes, kaip: Busta Rhymes, GZA (Wu Tang), DJ Premier, Jazzy Jeff, Killah Priest, Onyx, Guru (Gang Starr), Vanilla Ice, Lloyd Banks, DJ Cash Money, Digitalism ir Kid Loco.

REKLAMA

„Visų pirma esu linksmintojas. Savo skambesį stengiuosi derinti taip, kad ir man, ir klausytojams būtų smagu. Toks yra pagrindinis mano darbo tikslas, - pradžiuginti, dovanoti gerą nuotaiką. Mano muziką įtakojo daugelis stilių: soul, funk, rock, reggae, hiphop ir breakbeats. Per savo DJ karjerą, kuri trunka nuo 1991 m., sumiksavau beveik viską, ką galima miksuoti. Mano didžioji meilė - hip hop‘as ir r‘n‘b vis tik liko mano kūrybos centre. Buvau vienas iš šios muzikos pionierių Latvijoje, manau, ir Baltijos šalyse. Su draugais DJ‘ais surengiau ne vieną stogą plėšiantį vakarėlį, taigi šeštadienį ateisiantys tegu neabejoja, kad gerai praleis laiką, juk esu pripažintas vakarėlių ekspertas“, - kalbėjo DJ Ai-Va.

REKLAMA
REKLAMA

DJ Ai-Va nuo 2000 m. yra daugelio Latvijos hip hop‘o atlikėjų vadybininkas ir agentas, veda savaitinę radijo laidą „Radio Naba“ per „Radio QBS“, o taip pat vadovauja Latvijos hip hop‘o įrašų kompanijai „Riga Records“, kuri jau yra išleidusi 14 skirtingų atlikėjų albumų. Drauge su kolegomis DJ Ai-Va nuo 2005 m. vadovauja Rygos „Rythm Institute“ – privačiai mokyklai, kurioje jaunieji talentai iš visos Latvijos gali išmokti ar patobulinti jau turimus DJ‘avimo, prodiusavimo, MC ar radijo laidų vedėjo įgūdžius.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

DJ Ai-Va: „Lietuvoje jau esu grojęs ir labai džiaugiuosi, kad vėl tenka čia grįžti. Smagu, kad kaimyninės šalies publika yra tokia pat lengvai įsijaučianti į vakarėlio pulsą, kaip ir mano Tėvynėje ar tokiose šalyse kaip JAV, Kanada, Švedija, Norvegija ir Vokietija, kuriose surengti mano ir kolegų pasirodymai publikai paliko geriausius įspūdžius“.

„Gerai, kad prieš akis ilgasis savaitgalis ir kad susirinkę pasiklausyti DJ Ai-Va neturės sukti galvos, kelintą valandą palikti šokių aikštelę. Kolega iš Latvijos – vienas profesionaliausių ir daugiausiai pasiekusių hip hop‘o DJ iš Baltijos šalių. Jis – tikras hip hop‘o asas ir man bus tikrai smagu ilgąjį savaitgalį groti drauge su juo. Manau, kad klubas bus sausakimšas ir ne vien todėl, kad MTV „The Block“ visada susilaukia milžiniško populiarumo, bet ir todėl, kad ateinantieji žino, jog gaus nemažai tikrojo, griežtojo, senojo, gerojo hip hop‘o“, - svarstė Mamania.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų