REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rasistiniai pareiškimai apie Kauno „Žalgiriui“ atstovaujančius amerikiečius Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentui 76 metų Vladui Garastui gali skaudžiai atsiliepti.

REKLAMA
REKLAMA

LKF vadovo interviu, šeštadienį išspausdintas viename šalies dienraščių, sulaukė audringos reakcijos, ypač šalies sporto visuomenės atstovus suglumino V.Garasto pareiškimai apie LKL čempionų klubo legionierius, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

„Dabar tas negras, kuris žaidžia „Žalgiryje“. Aš jį išvaryčiau iš karto. Žygimantas Janavičius už jį yra geresnis du kartus...“, „Neugdo, kas ten ką ugdo, juodašikniai žaidžia“ - dienraštyje rašoma, kad tokiomis ir panašiomis frazėmis federacijos prezidentas iškoneveikė Kauno klubo legionierius iš JAV.

Su V.Garasto žodžiais susipažinę Žmogaus teisių stebėjimo instituto (ŽTSI) atstovai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA

ŽTSI rašte, adresuotame specialiųjų tyrimų skyriaus vyriausiajam prokurorui Rimvydui Valentukevičiui, prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą LKF prezidento atžvilgiu.

„LKF prezidentas V.Garastas, viešai įvardindamas „Žalgirio“ užsienio žaidėją „negru“ bei kitus - „juodašikniais“ išreiškė savo niekinantį ir rasinę diskriminaciją skatinantį požiūrį į kitos rasės asmenis“, - teigiama kreipimesi.

ŽTSI tyrimų vadovės Jolantos Samuolytės nuomone, tokie krepšinio veikėjo pareiškimai kertasi su Lietuvos Respublikos Konstitucijos 25 straipsnio 4 dalimi ir Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 1 dalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia bausmė už tokio pobūdžio Baudžiamojo kodekso pažeidimą - iki dvejų metų nelaisvės.

Pats LKF prezidentas antradienį išplatino viešą atsiprašymą, kuriame savo emocingus pareiškimus motyvavo prasta sveikata ir nesusivaldymu. „Pripažįstu, kad mano komentarai buvo netinkami, įžeidūs ir nepateisinami... Pasidaviau impulsyvumui, emociniams išgyvenimams ir šiurkščiais pareiškimais apibūdinau kitos rasės atstovus“, - aiškino V.Garastas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų