REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime antradienį buvo planuota išklausyti Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos vadovo Gedimino Ilgūno atsakymus į Seimo narių klausimus dėl incidento su LRT vadovu Audriumi Siaurusevičiumi, tačiau šis klausimas atidėtas.

REKLAMA
REKLAMA

Numatytą vadovo atsakymą į Seimo narių klausimus atidėti pasiūlė pats jo iniciatorius parlamentaras Petras Gražulis.

REKLAMA

„Iš viso šiandien jau naktis, nėra nei Seimo narių, nei spaudos atstovų“, – P. Gražulis baiminosi, kad LRT tarybos vadovo atsakymai į klausimus nepasieks visuomenės dėmesio.

Baigiantis antradienio plenariniam posėdžiui, Seimo salėje registravosi 35 parlamentarai iš 141.

G. Ilgūną iškviesti į Seimo posėdį spalio 15 dieną pareikalavo partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcija. „Tvarkiečiai“ prašė atsakyti, kokie motyvai lėmė, kad A. Siaurusevičius nebuvo atleistas iš užimamų pareigų, o apsiribota griežtu papeikimu.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau „tvarkiečiai“ papildė savo klausimų sąrašą – siūlė aiškintis, už kokias lėšas LRT vadovas skrido į Vatikaną, filmo peržiūrą.

Naujienų svetainė alfa.lt pranešė, kad spalio 16 dieną LRT generalinis direktorius su žmona lankėsi Vatikane, kur drauge su popiežiumi Benediktu XVI žiūrėjo lenkų režisieriaus filmą „Liudijimas“ apie popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimą.

Filmo peržiūrą organizavo vienas didžiausių filmo rėmėjų – Lenkijos kompanija „PKN Orlen“, Lietuvoje valdanti „Mažeikių naftą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalio 14 dieną LRT taryba nusprendė, kad LRT vadovas A. Siaurusevičius, įsivėlęs į incidentą viešbutyje „Naujasis Vilnius“, gali toliau vadovauti nacionaliniam transliuotojui.

Pasak LRT tarybos pirmininko G. Ilgūno, taryba svarstė siūlymą pareikšti nepasitikėjimą LRT vadovui. Tačiau balsuojant slaptai už nepasitikėjimą buvo 3 tarybos nariai, prieš – 6, vienas biuletenis rastas sugadintas. LRT taryba tuo pačiu nusprendė pareikšti griežtą papeikimą A. Siaurusevičiui.

LRT vadovas A. Siaurusevičius į nemalonų incidentą pateko spalio 13-osios naktį viešbutyje „Naujasis Vilnius“, kur rinkimų naktį buvo įsikūręs Socialdemokratų partijos rinkimų štabas.

REKLAMA

Po vidurnakčio į viešbutį atvykęs, kaip įtariama, neblaivus LRT vadovas sumaišė duris ir pateko į elektros skydinę, kur jį užklupo vieno laikraščio fotografas. Šiam ėmus fotografuoti, A. Siaurusevičius jį išstūmė pro duris.

Dienraščio „Respublika“ fotografas Irmantas Sidarevičius, teigdamas, jog nukentėjo nuo LRT vadovo, į viešbutį iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą dėl užpuolimo ir sužalojimo.

LRT vadovas skydinėje užsidaręs praleido mažiausiai keturias su puse valandos užrėmęs duris, už kurių būriavosi žurnalistai, fotografai ir operatoriai. Apie 6 val. ryto A. Siaurusevičius, kurį laiką besistumdęs durimis su jas bandžiusiais praverti operatoriais ir fotografais, galiausiai išėjo iš patalpos.

REKLAMA

Atsakydamas į žurnalistų klausimus LRT vadovas, sunkiai rinkdamas žodžius, aiškino esą pats buvęs uždarytas žurnalistų ir teigė rašysiąs pareiškimą dėl neteisėto asmens laisvės suvaržymo. A. Siaurusevičius laidė replikas, esą jo lūkuriavę žurnalistai patys yra neblaivūs ir teigė nieko nesigailįs dėl minėto įvykio.

Atvykę policijos pareigūnai išsivežė LRT vadovą į Vilniaus pirmąjį policijos komisariatą, jame, neoficialiomis žiniomis, buvo patikrintas A. Siaurusevičiaus blaivumas, LRT vadovas parašė pareiškimą, kaltindamas įvykį nušvietusius žurnalistus jo teisių suvaržymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų