REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sklypo naujo futbolo stadiono ir viešbučio statybai Kaune ieškantiems vokiečiams pamažu veriasi keliai į Nemuno salos teritoriją ir senąjį Ąžuolyną.

REKLAMA
REKLAMA

18 tūkst. vietų futbolo stadioną Kaune ketinantys statyti vokiečių verslininkai sulaukė pirmojo pasiūlymo.

REKLAMA

„Miesto valdžia norėtų, kad investuotojai iš Vokietijos savo planus įgyvendintų senojo S.Dariaus ir S.Girėno stadiono teritorijoje, tai yra, padarytų iš jo modernią futbolo areną. Dar neaišku, ar šis projektas vokiečiams bus priimtinas. Miesto valdžios atstovų ir galimų investuotojų susitikimas gali įvykti jau šią savaitę“, - „Laikinajai sostinei“ sakė Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Julius Kvedaras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J.Kvedaro, vokiečių interesams atstovaujantis futbolo agentas iš Kelno Tony Paffgenas (Tonis Pafgenas) pageidavo, kad miestas rastų tuščią žemės plotą, kuriame užsienio investuotojai už savo lėšas pastatytų futbolo stadioną ir „Hilton“ tinklo viešbutį.

Tačiau stadionui tinkančių laisvų žemės plotų Kaune rasti nepavyko.

„Mieste naujam stadionui vietos nėra. Tik Nemuno saloje. Tačiau tai visais atžvilgiais labai sudėtinga teritorija. Dėl jos ateities dar vyks daug diskusijų. Galbūt Nemuno salos teritorija labiau tiktų kitokio pobūdžio objektui, pavyzdžiui, kongresų rūmams“, - svarstė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, su stadioną norinčiais statyti vokiečiais dėl S.Dariaus ir S.Girėno arenos būtų galima pasirašyti koncesijos sutartį.

Tuo metu viešbutis gali iškilti Nemuno salos teritorijoje. Architektas Audrys Karalius, paklaustas, ar Nemuno saloje galėtų atsirasti modernus viešbutis, konkretaus atsakymo nepateikė.

S.Dariaus ir S.Girėno stadionas reikalingas ne tik futbolininkams. Čia kitąmet turėtų vykti Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas.

Vyriausybė stadionui remontuoti skyrė 3 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų