REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto antrajam apylinkės teismui perduota dviejų Rumunijos piliečių - 21-erių metų C.I. ir 28-erių metų P.S.T. - byla, kurioje jie kaltinami neteisėto mokėjimo instrumento ar jo duomenų panaudojimu ir sukčiavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pirmadienį pranešė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis buvo nustatyta, kad šių metų birželio mėnesio antroje pusėje, atvykę iš Londono du Rumunijos piliečiai iš kelių bankų bankomatų per kelias dienas - vakarais ir naktimis, panaudodami netikras elektronines korteles, inicijavo neteisėtas finansines operacijas - išgrynindavo pinigus.

REKLAMA

Lietuvos bankai patyrė beveik 10 tūkst. litų nuostolį. Abu rumunai buvo sulaikyti nusikaltimų vietose ir šiuo metu teismo sprendimu yra suimti.

Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atlikus kratas pas juos buvo rasta daugiau kaip 60 netikrų mokėjimo kortelių.

Pasak Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorės Jolitos Kančiauskienės, tokius intelektinius nusikaltimus yra sunku atskleisti, bet bankų darbuotojų ir policijos pareigūnų dėka šis nusikaltimas buvo labai greitai išaiškintas.

Rumunijos piliečiams gresia baudžiamoji atsakomybė. Įstatymas už tokius nusikaltimus numato laisvės atėmimą iki šešerių metų, taip pat teks atlyginti bankams padarytus nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų