REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvigubas bliuzo ir rokenrolo smūgis

Agentūra RELAX Live! tęsia tradiciją rudenį pakviesti visus bliuzo mėgėjus į bliuzo ir rokenrolo fiestą.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šį antradienį klube Balsas.lt vyks PENKTAS DVIGUBAS BLIUZO IR ROKENROLO SMŪGIS! Jo pirmasis dalyvis – bliuzo žvaigždė iš Teksaso (JAV) „OMAR & THE HOWLERS“.

REKLAMA

Europos bliuzo mėgėjai visada mėgo Omar’ą Kent’ą Dykes už jo stilių, kuris atitiko susidarytą įvaizdį apie tipišką amerikietį. Aukštas, kaubojiškais batais, žemo tembro balsas su pietietišku akcentu - Omar’as visada lengvai „užveda“ auditoriją.

Omar’as Kent Dykes gimė 1950 metais mažame McCombo miestelyje, Misisipės valstijoje, Amerikoje. Muziką pamėgo klausydamas mamos plokštelių. Tryliktojo gimtadienio proga jis gavo dovanų ne pažadėtą beisbolo lazdą, o gitarą. Nuo tada Omar’as dažnai pradingdavo iš namų gimtojo miestelio klubuose. Ten daugiausia rinkdavosi juodaodžiai muzikantai, kurie grodavo grubų, primityvų bliuzą, o jis tarp jų buvo vienintelis baltaodis.

REKLAMA
REKLAMA

70-ųjų viduryje Omar’as įkurė savo grupę „Omar & The Howlers“ ir išvyko su ja į Teksaso valstijos sostinę Austin’ą. Iš lėto, bet ryžtingai grupė išsikovojo vietą vietinėse scenose, tačiau pirmą plokštelę jiems pavyko išleisti tik 1980 metais. 1984 metais pasirodė antrasis albumas „I Told You So“, kuris buvo lydimas video klipo „Border Girl“. Nuo tada grupė „Omar & The Howlers“ pradėjo aktyviai gastroliuoti po Jungtines Amerikos Valstijas, o po kiek laiko išvažiavo koncertuoti ir į Europą.

1987 metais jie pasirašė kontraktą su didele irašų  kompanija „Columbia Records“, kurioje išleido labai sėkmingą albumą „Hard Times In The Land Of Plenty“. Kompozicijos iš šito albumo skambėjo daugelyje pasaulio radijo stočių, o Olandijoje diskas gavo net prestižinę Edisono premiją. Po metų pasirodęs kitas albumas „Wall Of Pride“ nepateisino įrašų kompanijos komercinių lūkesčių ir jie nutraukė sutartį su atlikėjais. Tačiau viskas buvo ne taip blogai. Kitos leidybinės kompanijos „Provogue“ padedami „Omar & The Howlers“ neilgai trukus įsitvirtino Europos rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1990 metais išėjo bliuzinis albumas „Monkey Land“, o dar po poros metų 1992 m. pasirodė pirmas koncertinis diskas „Live at Paradiso“. Tais pačiais metais buvo išleistas albumas su kviestiniais muzikantais „Courts of Lulu“, o metų pabaigoje pasirodė solinis Omar‘o Kent Dyke albumas „Blues Bag“.

Kito albumo reikėjo laukti net 3 metus. Šį produktyvų kūrybinį laikotarpį pratęsė bene labiausiai emancipuotas albumas – solinis darbas „Muddy Springs Road“, kuris buvo persunktas Misisipės krantų bliuzo melodijų. Tais pačiais 1995 metais Omar’as visiškai pakeitė grupės sudėtį. Dabar jis į grupę pakvietė Paul‘ą Junior‘ą, grojantį boso gitara, ir būgnininką Steve Kilmer‘į. Su šia grupės sudėtimi jie įrašė porą blues-rocko albumų. Po trijų metų pertraukos visų nuostabai Omar’as atkreipė dėmesį į swingo muziką ir surinkęs visą bigbendą 1998 metais išleido albumą „Swing Land“. Tuo laikini muzikiniai eksperimentai buvo baigti ir Omar’as vėl grįžo prie bliuzo.

REKLAMA

Per savo ilgametę karjerą „Omar & The Howlers“ yra išleidę netoli dvidešimties albumų skirtingose įrašų kompanijose. Paskutinis iš jų „On The Jimmy Reed Highway“ pasirodė 2007 m. ir buvo įrašytas kartu su bliuzo gitaristu ir dainininku Jimmie Vaughan‘u, vyresniuoju bliuzo legendos gitaristo Stevie Ray Vaughan‘o broliu.

Jo muzika - galingas, emocionalus bliuzrokas, nepaliekantis abejingų klubuose ar koncertų salėse. Neveltui 2001 metais grupė buvo pagerbta tėvynėje, kur jie buvo įtraukti į nusipelniusių grupių sąrašą „Texas Hall of Fame“.

REKLAMA



Apie antrąjį koncerto dalyvį rokenrolo grupę iš D.Britanijos „THE SUNDOWNERS“ geriausiai galima spręsti iš šių grupės lyderio, puikaus dainų autoriaus ir aranžuotojo, Lee Gocher‘io žodžių: „Vertinu nuoširdžią ir tikrą muziką ir pats tokią stengiuosi groti jau 26 metus. Visada buvau ir būsiu Elvis Presley, Brian Setzer ir Stray Cats didžiausias fanas.“ Turbūt dėl to „The Sundowners“ kūryboje persipina visi rock’n’roll‘o stiliai ir formos - nuo 50-ųjų metų iki šių dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų