REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš agitavusio stebėtojo Trakų-Elektrėnų apygardoje atimtas pažymėjimas - jis nebegalės stebėti rinkimų eigos bei apylinkės rinkimų komisijos darbo.

REKLAMA
REKLAMA

"Trakų-Elektrėnų apygardos rinkimų komisija pranešė, kad jie vienam stebėtojui už agitavimą autobuse, kuris veža rinkėjus į rinkimų apylinkę, kur pavežėjimą apmoka valstybė, tai yra VRK per rinkimų apygardą, už agitavimą vienam stebėtojui Rykantų apylinkėje atimtas pažymėjimas", - sakė Z.Vaigauskas.

REKLAMA

VRK vadovas nenorėjo atskleisti, už kurį kandidatą agitavo stebėtojas. "Nenoriu detalizuoti, kad tai neįtakotų rinkėjų sprendimo", - BNS sakė Z.Vaigauskas.

Likus 30 valandų iki balsavimo pradžios įsigalioja draudimas vykdyti agitaciją Seimo rinkimuose.

Trakų-Elektrėnų apygardoje dėl Seimo nario mandato rungiasi Leiboristų partijos iškelta kandidatė Dangutė Mikutienė bei Liberalų ir centro sąjungos atstovas Jonas Liesys.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl parlamentaro mandatų vienmandatėse apygardose antrajame ture varžosi 45 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai (TS-LKD) 24 socialdemokratai, 16 partijos "Tvarka ir teisingumas" kandidatų, 10 Liberalų ir centro sąjungos narių, 9 Liberalų sąjūdžio atstovai, 9 Tautos prisikėlimo partijos (TPP) nariai, 6 valstiečiai liaudininkai bei 5 koalicijos "Darbo partija+jaunimas" kandidatai.

Antrajame Seimo rinkimų ture taip pat dalyvauja 4 Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai, po vieną jaunalietuvį, socialliberalą ir "pilietininką".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į antrąjį turą pateko ir 5 save iškėlę kandidatai: Jonas Stanevičius (Skuodo-Mažeikių apygardoje), Stanislovas Giedraitis (Mažeikių), Gediminas Vagnorius (Telšių), Valdemaras Valkiūnas (Biržų-Kupiškio) ir Mantas Varaška (Suvalkijos).

Jau pirmajame ture vienmandatėse apygardose į Seimą buvo išrinkti trys politikai - socialdemokratai Zigmantas Balčytis bei Algirdas Butkevičius ir Lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis.

Daugiamandatėje apygardoje į Seimą pateko 6 partijos bei viena koalicija. TS-LKD gavo 18 mandatų, TPP - 13, partija "Tvarka ir teisingumas" - 11, Lietuvos socialdemokratų partija - 10, koalicija "Darbo partija+jaunimas" - 8, Lietuvos liberalų sąjūdis bei LiCS - po 5 mandatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų