REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus teigia laikysiąsis pasaulinės praktikos, pagal kurią formuoti valdančiąją koaliciją siūloma daugiausia balsų rinkimuose surinkusiai partijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad mes turime skaitytis su rinkėjų valia, tai normali praktika visame pasaulyje“, - sekmadienį žurnalistams sakė V.Adamkus, po to, kai balsavo Seimo rinkimų antrajame ture.

REKLAMA

Šalies vadovas pridūrė, jog iš naujojo Seimo tikisi darbingos koalicijos, pajėgsiančios vykdyti svarbiausias reformas.

Prezidentas paneigė žiniasklaidoje skelbtą informaciją, kad susitikimuose su partijų lyderiais siūlęs į valdančiąją koaliciją įtraukti ir socialdemokratus.

„Nieko nesiūliau, šios dienos rinkimai parodys žmonių valią pagal ką bus sudarytos koalicijos. Kad pasikalbėjimų, bet ne derybų, buvo, to neneigiu, (...). Buvo pokalbis privatus (su A.Kubiliumi-BNS), tačiau jokių derybų ir siūlymų negali būti be šios dienos rinkimų rezultatų“, - kalbėjo V.Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot, oficialūs pokalbiai dėl valdančiosios koalicijos sudarymo gali prasidėti „pirmadienį, antradienį“.

Penktadienį naujienų portalas lrytas.lt paskelbė, kad V.Adamkus dar pirmojo Seimo rinkimų turo išvakarėse ir po jo buvo susitikęs su Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininku Andriumi Kubiliumi bei šios partijos Politikos komiteto pirmininku Vytautu Landsbergiu.

Portalo žiniomis, susitikimo metu Turniškėse šalies vadovas bandė įkalbinėti A.Kubilių sudarinėti „vaivorykštės“ koaliciją su socialdemokratais. Tačiau konservatorių lyderis V.Adamkui pareiškė, kad konservatoriai pajėgūs apsieiti ir be jų.

Seimo rinkimuose V. Adamkus su žmona Alma balsavo Saulėtekio apylinkėje, kuri priklauso Antakalnio apygardai. Ten į antrąjį turą išėjo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas A.Kubilius, surinkęs 32,34 proc. balsų, bei Liberalų ir centro sąjungos narys Gintautas Babravičius, gavęs 11,62 proc. balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų