REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FBK „Kaunas“ – Baltijos lygos čempionas!

Pagaliau ir į „Kauno“ kiemą atėjo šventė. Šiandien Rygos „Skonto“ stadione Lietuvos čempionai po įnirtingos kovos 2:1 privertė pasiduoti „Skonto“ futbolininkus ir tapo stipriausia Baltijos lygos komanda!

REKLAMA
REKLAMA

Iki šių rungtynių rygiečiai Baltijos lygoje žinojo tik pergalės skonį - buvo laimėję visas aštuonerias rungtynes.

REKLAMA

„Kaunas“ šiemet iškovojo antrąjį trofėjų. Gegužės viduryje mūsiškiai triumfavo LFF taurės turnyro finale. Lemiamoje dvikovoje jie įveikė Vilniaus „Vėtrą“.

Pirmajame kėlinyje svečiai žaidė pranašiau už aikštės šeimininkus. Kauniečiai greitai perėmė iniciatyvą. 12-ąją minutę Lietuvos čempionai prie aikštės šeimininkų vartų surengė pavojingą ataką. Šiame epizode nesėkmingai sužaidė „Skonto“ vartininkas Germanas Malinas - jis nepagavo kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA

21 min. įsiminė „Skonto“ puolėjo Mariano Pahario baudos smūgis - kamuolys praskriejo šalia virpsto. 24 min. „Kauno“ komanda išsiveržė į priekį. Po tolimo Tomo Miklinevičiaus smūgio varžovų vartininkas kamuolį atmušė tiesiai prieš save, prie jo pirmas suskubo Luka Aničičius ir iš labai arti ramiai paspyrė į tuščius varus. Retai mūsų komandos gretose pasirodantis puolėjas iš Kroatijos Baltijos lygos turnyre pelnė jau trečiąjį įvartį.

Šis įvartis sutrikdė aikštės šeimininkus. Po trijų minučių „Kauno“ saugas Vytautas Lukša iš kairiojo krašto perdavė kamuolį baudos aikštelėje buvusiam Tomui Miklinevičiui, o šis spyrė taikliai - 2:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aikštės šeimininkai sukruto ir iniciatyvą perėmė tik kėlinio pabaigoje. 40 min. mūsiškius nuo įvarčio išgelbėjo vartininkas Eduardas Kurskis, jis atmušė Lietuvos rinktinės puolėjo Edgaro Jankausko iš arti nestipriai spirtą kamuolį. Netrukus šimtaprocentės progos pasižymėti neišnaudojo M.Paharis. Latvis iš kelių metrų įsigudrino spirti virš vartų.

Antrasis kėlinys gerokai skyrėsi nuo pirmojo. Mūsiškiai daugiau dėmesio skyrė savo vartų saugumui, o rygiečiai stengėsi rungtyniauti agresyviai, spaudė svečius. „Skonto“ futbolininkai sukūrė bent keletą progų įvarčiui pasiekti, bet sėkmingai žaidusį E.Kurskį nuginkluoti sugebėjo tik vieną kartą.

REKLAMA

50 min. Aleksandras Cauna išsiveržė vienas prieš mūsų vartininką, tačiau spyrė per aukštai. 58 min. „Kauno“ saugas sukūrė gerą progą į vartus spirti Aivarui Laurišui. Deja, Aivarui smūgis visiškai nepavyko.

63 min. po K.Ivaškevičiaus pražangos aikštėje tarp futbolininkų kilo susistumdymas. Po konflikto teisėjas iš Estijos Hannesas Kaasikas iš aikštės pašalino K.Ivaškevičių ir rygietį A.Cauną.

Antrojo kėlinio viduryje aikštės šeimininkai surengė pavojingą ataką, bet E.Jankauskas iš aštraus kampo spyrė netaikliai. 78 min. Aleksejus Višnakovas dešiniajame krašte atsidūrė vienas prieš E.Kurskį, tačiau į vartus nepataikė.

REKLAMA

84 min. „Skonto“ komandai pavyko pelnyti garbės įvartį. Prieš tai kamuolys nuo Akaki Chubutijos kojos pataikė į „Kauno“ vartų skersinį, o tuoj pat už abejotiną Nukri Mančchavos pražangą baudos aikštelėje į mūsiškių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį realizavo „Skonto“ legionierius iš Gruzijos Vladimiras Dvališvilis. Šis futbolininkas aikštėje pasirodė tik antrojo kėlinio viduryje, bet gerokai suaktyvino „Skonto“ puolimą. Teisėjo sprendimas ypač papiktino „Kauno“ strategą Andrejų Zygmantovičių. Už replikas baltarusis buvo pašalintas nuo komandos atsarginių suolelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mačo pabaigoje aikštės šeimininkai kaip įmanydami stengėsi išlyginti rezultatą, užspaudė mūsiškius. Lietuvos čempionams teko gintis iš visų jėgų. Vis dėlto jie atsilaikė, o prieš pat rungtynių pabaigą surengė labai pavojingą kontrataką.

„Kaunas“ žaidė tokios sudėties: Eduardas Kurskis, Rogerio Dos Santosas (67 min. Marius Činikas), Akaki Chubutija, Tomas Kančelskis, Nerijus Radžius, Nukri Mančhava, Tomas Miklinevičius, Kęstutis Ivaškevičius, Vytautas Lukša, Aivaras Laurišas (78 min. Marius Šoblinskas), Luka Aničičius (90+1 min. Mindaugas Grigalevičius)

Rygos „Skonto“ - FBK „Kaunas“ 1:2 (0:2).

Įvarčiai: 84 min. (iš 11 m.) Vladimiras Dvališvilis („Skonto“); 24 min. Luka Aničičius, 27 min. Tomas Miklinevičius („Kaunas“)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų