REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvejonės dėl Irano prezidento sveikatos

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas yra pagarsėjęs dėl savo ilgų darbo valandų ir chaotiškos darbotvarkės, tačiau tai gali atsiliepti jo politinei karjerai.

REKLAMA
REKLAMA

Abejonių kilo po to, kai šį trečiadienį paskutinę minutę buvo atšaukta kalba apie valstybės statistiką ir planavimą, ir ministrų kabineto susitikimas vyko be prezidento. Taip pat atšaukta kalba karių atminimo renginyje.

REKLAMA

Vyriausiojo adjutanto Amiro Mansouro Borghei teigimu, prezidentas „sunegalavo“.

Tai įžiebė įtarimus ir sukėlė kalbas, jog 52 metų šalies vadovas kenčia nuo lėtinės ligos, kuri gali jam užkirsti kelią kandidatuoti kituose rinkimuose.

Irano naujienų portalo „Shahab“ teigimu, prezidentas jau ir anksčiau buvo atšaukęs tam tikrus susitikimus dėl silpnumo, kurį sukėlė žemas kraujo spaudimas. Portalas tvirtina, jog daktarai patarę prezidentui mažinti darbo krūvį, tačiau aiškiai matosi, jog jis patarimų nelabai paiso.

Isaa Saharkhizas, Irano politologas, mano, jog pablogėjusi prezidento sveikata džiugina jo oponentus. „Nesu tikras, ar šios sveikatos problemos ilgalaikės, ar tiesiog sąlygotos pervargimo. Tačiau kai kurios grupės, daugiausiai nuosaikiai konservatyvios, galbūt mano, jog atsirado politinis sprendimas pašalinti prezidentą iš dalyvavimo kituose rinkimuose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų