REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs JAV federalinio rezervo vadovas Alanas Greenspanas pirmą kartą drįso pripažinti, kad globalinė finansinė krizė atskleidė klaidas laisvosios rinkos ideologijoje, kuria jis vadovavosi per 18 savo darbo metų prižiūrėdamas Federalinį rezervą, rašo „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgą laiką už visišką dereguliavimą pasisakęs pareigūnas Kongreso komitetui pareiškė „iš dalies klydęs“ dėl savo politikos bankininkystės atžvilgiu ir pripažino, kad dabartinė paskolų krizė paliko jį šokiruojančiame netikrume. Iš esmės tokie A. Greenspano žodžiai reiškia, kad jis bent iš dalies prisiima kaltę dėl JAV ir visą pasaulį apėmusios finansinės krizės.

REKLAMA

Dabar A. Greenspanas jau teigia apgailestaujantis, kad priešinosi kai kurioms bankininkystės sistemos reguliavimo priemonėms.

„Aš padariau klaidą darydamas prielaidą, kad organizacijų, o ypač bankų, interesai yra tokie, kad geriausiai gali apsaugoti savo akcininkus akcijas firmose“ – teigė A. Greenspanas.

JAV iždo sekretorius Henry Paulsonas taip pat jau po laiko ėmė atgailauti galėjęs numatyti krizę nekilnojamojo turto rinkoje, kuri, kaip manoma, ir sukėlė finansinį nuosmukį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų