REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar prie Santariškių vaikų ligoninės išvydome pulką scenos žvaigždžių. Nešini spalvinimo knygelėmis ir pieštukais jie ėjo aplankyti onkohematologinio skyriaus ligoniukų.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug prieš metus dainininkai, susibūrę su Rolando Janavičiaus fondo vėliava, mažiesiems padėjo surinkti daugiau nei 600 tūkstančių.

REKLAMA

Šviesaus atminimo dainininko Rolando Janavičiaus vardas jau užrašytas ant reanimobilio, kurį ligoninė nusipirko iš jo fondo pervestų lėšų. Vakar simboliškai buvo įteiktas ir Rolando dainų albumas, - tegul reanimobilyje skambės jo muzika.

Greitosios pagalbos automobilį, tarsi važiuojančią reanimacijos palatą, apžiūrėjo žvaigždės, prieš metus dalyvavusios R.Janavičiaus atminimo koncerte - labdaros akcijoje.

Renginį tuomet tiesiogiai rodė Lietuvos televizija. Vakaro vedėjai Asta Stašaitytė-Masalskienė ir Dalius Mertinas ragino tautiečius aukoti pinigų ligoniukams, kovojantiems su klastinguoju vėžiu.

REKLAMA
REKLAMA

Šalis neliko kurčia: į R.Janavičiaus fondo kasą subyrėjo daugiau nei 600 tūkstančių litų. Už 265 tūkst. litų Santariškių vaikų ligoninė įsigijo gyvybiškai reikalingą reanimobilį. Anksčiau turėtas buvo nepataisomai sumaitotas per vieną autoavariją.

Dar bemaž 220 tūkst. litų buvo investuota į ligoninės medicinos aparatūrą, likutis - apie 125 tūkst. bus skirtas ypač brangiems vaistams.

Mažiesiems ligoniukams svarbu ne tik tai - jie labai džiaugėsi, išgirdę, kad šįkart atvykę dainininkai atvežė paprastų, vaikiškų dovanėlių: flomasterių, pieštukų, spalvinimo knygelių ir piešimo popieriaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Garsūs svečiai buvo paprašyti padainuoti. Drąsi mergaitė Valerija drauge su atvykusiais užtraukė „Du gaidelius“. Vėliau muzikos kūrinius atliko ir marokietis dainininkas Mohamedas Hosaynas, mūsiškės Evelina Anusauskaitė ir Asta Pilypaitė.

„69 danguje“ merginos skatino vaikus neprarasti vilties pasveikti, o Egmontas Bžeskas ligoniukų mamoms linkėjo stiprybės ir kantrybės.



Jurga KLIMAITĖ-RIEBLING





Vyginto Skaraičio nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų