REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 15-ą JAV prezidentas sukvies dvidešimties šalių (G-20) lyderius į susitikimą, kur bus ieškoma būdų pasaulio finansinei krizei įveikti.

REKLAMA
REKLAMA

19-os išsivysčiusių šalių atstovai ir Europos Sąjunga susirinks iš karto po JAV prezidento rinkimų, rašo „Los Angeles Times“ ir „The Washington Post“.

REKLAMA

Oficialiai prezidento rinkimai pasibaigs gruodžio mėnesį, po rinkikų kolegijos balsavimo, bet laimėtojas jau gali paaiškėti per visuotinius rinkimus lapkričio 4-ą ir dalyvauti G-20 susitikime.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Dana Perino paaiškino, kad pasaulinė krizė verčia G. Busho įpėdinį įsijungti į problemos svarstymą iki inauguracijos sausio mėnesį. Abu kandidatai – B. Obama ir J. McCainas – pritarė susitikimo idėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Į G-20 sąrašą įeina Australija, Argentina, D. Britanija, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, JAV, Kanada, Kinija, Meksika, Pietų Afrikos Respublika, P. Korėja, Prancūzija, Rusija, Saudo Arabija, Turkija, Vokietija ir ES.

Lapkričio mėnesio susitikime turi dalyvauti šalių lyderiai, centrinių bankų vadovai ir tarptautinių finansinių organizacijų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų