REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį žiniasklaida išplatino informaciją, jog lapkričio mėnesį į laisvę ketinama išleisti garsų Lietuvos pedofilą Ervydą Čekanavičių.

REKLAMA
REKLAMA

Už pedofiliją nubaustas ir įkalintas kaunietis E. Čekanavičius nesėdėjo kalėjime ramiai. Bylinėjosi su valstybe dėl esą iš jo buto per kratas dar praėjusiame dešimtmetyje dingusių daiktų, dar tebeturi nebaigtų bylų su žurnalistais.

REKLAMA

2004 metais Kauno miesto apylinkės teismas E. Čekanavičių nuteisė 7 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme už nepilnamečių berniukų tvirkinimą.Vėliau bausmės terminas, pritaikius Amnestijos įstatymą, sumažintas šeštadaliu.



Atgaivino Socialdemokratų partiją?

Interneto archyvai skelbia, jog Ervydas Čekanavičius – „prieštaringai pasižymėjęs visuomenės ir politikos veikėjas“.

„1979 m. rugpjūčio 23 d. kartu su žymiais lietuvių, latvių ir estų antisovietinės veiklos dalyviais pasirašė 45 pabaltijiečių memorandumą. 1989 m. – vienas iš Socialdemokratų partijos atkūrimo iniciatorių“, - rašoma internetinėje bibliotekoje Vikipedijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„1993 m. nuteistas už berniukų tvirkinimą. Teismo ir įkalinimo metu savo kaltę neigė, vadindamas jam iškeltą bylą šmeižtu ir politiniu susidorojimu, tačiau daugelis bendražygių nuo šio žmogaus atsiribojo“, - skelbia Vikipedija.

Žurnalistas: teisinė sistema nesusitvarko su iškrypėliais

Daugelį  metų su E. Čekanavičiumi kovojęs žurnalistas Saulius Pocius portalui „Balsas.lt“ patvirtino jau girdėjęs šią žinią. „Kaipgi, kaipgi. Jau žino visas Kaunas ir visa Lietuva jo laukia. Turbūt vos išėjęs jis vėl patrauks į geležinkelio stotį ieškoti naujų aukų“, - liūdnai ironizavo žinomas žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Pocius netikįs, kad E. Čekanavičius pataisos namuose pasitaisė. „Čia ne kokių nors gėjų klausimas, kur reikia kalbėti apie toleranciją. Čia tikras ir šimtaprocentinis pedofilas ir iškrypėlis. Žinoma, kad tokį sprendimą vertinu neigiamai ir tai dar švelniai pasakyta. Juk jis nesustos ir užsiims tuo iki gyvenimo pabaigos“, - emocingai kalbėjo žurnalistas.

Pasak Klaipėdos leidinyje redaktoriumi dirbančio S. Pociaus, E. Čekanavičius ir jam bandė iškelti baudžiamąją bylą, dar nėra baigta civilinė byla, kur plačiai šalyje pagarsėjęs pedofilas reikalauja iš žurnalisto ir dienraščio „Lietuvos rytas“ ypatingai apvalių sumų. „Rodos, milijono ar panašiai, jau net neatsimenu“, - numojo ranka S. Pocius.

REKLAMA

 Eksprokuroras: „Apie šį „sutvėrimą“ dar išgirsime“

Buvęs Kauno prokuroras Mironas Rudžionis, kuriam ne kartą teko baudžiamąja tvarka persekioti E. Čekanavičių ir talkinti žurnalistams jų bylose, taip pat neabejoja, kad pataisos namai nebus nei kiek pakeitę šio prieštaringos reputacijos veikėjo.

M. Rudžionis pasakojo, jog E. Čekanavičius niekada niekur oficialiai nedirbęs ir net sovietiniais laikais bei sėkmingai dangstėsi tuo, jog buvo pripažintas nepakaltinamu. „Apie 1970 metais gal tris mėnesius jis padirbėjo spaustuvėje. Paskui buvo sanitaru – būsimajam „daktarui Andrejui“ (taip pedofilas prisistatydavo savo aukoms, - „Balsas.lt“) reikėjo balto chalato“, - ironizavo daugelį sudėtingų bylų išnarpliojęs buvęs Kauno prokuroras.

REKLAMA

Pašnekovas prisiminė istorijas, kaip E. Čekanavičius prisistatęs gydytoju, atėjęs į prekybos mokyklą „tikrino merginų sveikatą“. Taip pat priminė atvejį, kaip atėjęs į miesto pirtį mėgino patikrinti ir vyrų sveikatą, netgi pirties klientams demonstravo pareigūno pažymėjimą – tiesa, tąsyk tarp numatytų patikrinti pasitaikė ir miesto prokuratūros darbuotojų.

Tačiau pasodinti į kalėjimą nei už vengimą dirbti, nei už minėtas „išdaigas“ sovietmečiu jo kažkodėl nepanoro tuometinė valdžia. Medikai pripažino jį nepakaltinamu ir išsiuntė priverstiniam gydymui į Černiachovską. Atgavus nepriklausomybę, jis buvo grąžintas į Lietuvą ir čia, pasak M. Rudžionio, medikai mįslingai pakeitė anksčiau skelbtą išvadą – paliko E. Čekanavičių „rakštimi“ teisėsaugai.



Rašant skundus talkino likimo draugams

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Rudžionio nenustebino žiniasklaidoje pateikta informacija, kad tarp kalinių E. Čekanavičius saugiai ir patogiai jautėsi. „Jis mėgsta bylinėtis, sugeba meistriškai rašyti skundus. Yra žinomi atvejai, kai padėdavo skundus rašyti ir kitiems bausmę atliekantiems nuteistiesiems. Po tokios „pagalbos“ yra sulaukęs nemažo kalinių palaikymo. Geriau skundų rašymas būtų jo pragyvenimo šaltiniu, nei tai, ką jis darė iki šiol. Tačiau kuprotą tik karstas ištiesins“, - įsitikinęs buvęs prokuroras M. Rudžionis.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų