REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienai didžiausių Lietuvos gydymo įstaigų - Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikoms - antrą kadenciją vadovaus širdies chirurgas Aleksandras Laucevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis ketvirtadienį laimėjo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Vilniaus universiteto (VU) rengtą konkursą Santariškių klinikų generalinio direktoriaus pareigoms eiti.

REKLAMA

Vienintelis A.Laucevičiaus varžovas - Vilniaus universiteto onkologijos instituto Chirurgijos klinikos vadovas Narimantas Samalavičius surinko mažiau balų.

„Ponas A.Laucevičius surinko daugiau balų. Tai žmogus su idėjomis ir perspektyva“, - ketvirtadienį komisijos pasirinkimą BNS paaiškino sveikatos apsaugos ministras Gediminas Černiauskas.

Anot ministro, N.Samalavičius „parodė tikrai gerą erudiciją ir mokėjimą vertinti situaciją, tai ateities viziją turintis žmogus“.

„Manau, lėmė, kad tai (Santariškių klinikos - BNS) viena didžiausių organizacijų sveikatos sistemoje ir reikalinga ne tik klinikinė patirtis, bet ir vadybinė, - teigė G.Černiauskas. - Antrasis pretendentas palyginti jaunas žmogus ir dar jos neturi, tėra pasiekęs skyriaus viršininko poziciją. Rizika, kad nuo skyriaus viršininko tapus didžiausios sostinės ligoninės direktorius bus sudėtinga dirbti, turbūt ir lėmė pasirinkimą“.

REKLAMA
REKLAMA

N.Samalavičius savo ruožtu teigė pripažįstantis konkurso rezultatus ir neketinantis jų skųsti.



„Manau, kad dalyvavimas tokiame konkurse - didelis iššūkis. Norėjosi išbandyti jėgas, pateikti savo idėjas, mintis, kaip galima toliau sėkmingai šią ligoninę vystyti, kuri ir iki šiol sėkmingai dirbo, - sakė jis. - Kita vertus, reikia pripažinti, kad kitas pretendentas turi didelę administravimo patirtį. Jaučiuosi pralaimėjęs tinkamam kandidatui“.



Pasak sveikatos apsaugos ministro, komisijai įspūdį padarė šio pretendento idėjos, kaip mažinti eiles ligoninėje. „Laimėtojui pasiūlyta įtraukti į savo mąstymo lauką idėjas, kurias iškėlė kolega“, - teigė G.Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



A.Laucevičius tvirtino būsimai kadencijai jau yra numatęs daug darbų. Anot jo, numatyta pastatyti Akušerijos chirurgijos korpusą, įsteigti Nefrourologijos kliniką, įkurti šiuolaikinį priėmimo skyrių su lovomis. Tai esą maždaug trečdaliu sumažintų planiniam gydymui guldomų ligonių skaičių.



Santariškių klinikų generalinis direktorius pabrėžė suprantąs, kad investicijos iš Valstybės investicijų programos mažės, todėl ketinama aktyviai dalyvauti rengiant projektus gauti finansavimą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

REKLAMA

Santariškių klinikų generalinis direktorius renkamas 5 metams.

Tai viena didžiausių Lietuvos ligoninių, teikiančių aukščiausio lygio specializuotas asmens sveikatos priežiūros paslaugas bei vykdančių nuolatinį pedagoginį bei mokslinį tiriamąjį darbą. Santariškių klinikose dirba 704 gydytojai, 1082 slaugytojos ir kiti aukštos kvalifikacijos specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų