REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą nebepatekusiems parlamentarams delsiant išsikraustyti iš Seimo viešbučio, gyvenamosios vietos Vilniuje neturinčių naujųjų parlamentarų išlaikymas mokesčių mokėtojams gali atsieiti po keliolika tūkstančių litų per dieną, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių savaičių iš provincijos į Vilnių dirbti sugužėsiantys naujai išrinkti Seimo nariai galės nesukti galvos dėl to, kur apsistoti. Kol butus Seimo viešbutyje jiems atlaisvins parlamentarų karjerą baigę politikai, nauji tautos išrinktieji į darbą kulniuos iš kelių Vilniaus centre įsikūrusių viešbučių.

REKLAMA

Delsia iki paskutiniųjų

Manoma, kad gyvenamąją vietą Vilniuje reikės suteikti bent keliasdešimčiai naujos kadencijos parlamentarų. Tačiau į sostinės centre įsikūrusį Seimo viešbutį jie galės kraustytis ne iš karto. Butų naujiesiems Seimo nariams gali tekti palaukti bent mėnesį. Per tiek laiko iš parlamento viešbučio turi išsikraustyti į Seimą nebepatekę politikai. Parlamento naujokų įkurtuvės gali nusikelti dar kelioms savaitėms, nes atsilaisvinusius butus Seimo kanceliarija norėtų kiek paremontuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau be gyvenamosios vietos į Vilnių suvažiuosiantys naujieji parlamentarai neliks. Seimo kanceliarija jau suka galvas, kur juos apgyvendinti. Kaip ir prasidėjus 2004-2008 metų parlamento kadencijai, Seimo naujokams ketinama pasiūlyti laikinai apsistoti viešbučių kambariuose.



Brangus malonumas


Seimo kanceliarija šiam reikalui jau nusižiūrėjo kelis netoli Seimo esančius viešbučius. Parlamento naujokams greičiausiai bus pasiūlyta apsigyventi netoli Gedimino prospekto esančiuose „Ratonda Centrum Hotels“ ir Jasinskio gatvėje įsikūrusio „Europa City“ viešbučių kambariuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek galėtų kainuoti naujųjų parlamentarų apgyvendinimas, kol kas neaišku. Tačiau šiam reikalui skirtos pinigų sumos greičiausiai bus nemenkos. Vienviečio kambario nuomos kaina minėtuose viešbučiuose svyruoja nuo 259 iki 380 litų.

Jei suteikti gyvenamąjį plotą paprašytų 50 naujos kadencijos parlamentarų ir jiems viešbučiuose tektų praleisti mėnesį, jų apgyvendinimo išlaidos mokesčių mokėtojams atsieitų bent 388 tūkst. litų.

Ragina išsikraustyti

Seimo kancleris Gintautas Vilkelis LŽ aiškino, kad naujos kadencijos parlamentarų apgyvendinimas - nemenka problema. „Seimo statutas numato, kad neperrinkti parlamentarai iš viešbučio turi išsikelti per mėnesį nuo kadencijos pabaigos. Dažnai atsitinka taip, kad senieji Seimo nariai dar nebūna išsikėlę, o naujieji, neturėdami kur gyventi, jau mindžikuoja ant slenksčio“, - aiškino jis.

REKLAMA

Pasibaigus rinkimams daugiamandatėje apygardoje ir po pirmojo vienmandačių rinkimų apygardų turo aišku, kad Seimo nario mandato neteks apie 25 parlamentarai. Juos Seimo kanceliarija ragina nelaukti paskutinės minutės ir pasiruošti išsikraustyti pasibaigus kadencijai.

Jau kraunasi daiktus

LŽ kalbinti kadenciją baigiantys parlamentarai vienbalsiai tikino, kad su kraustynėmis ilgai nedels. Seimo Valstiečių liaudininkų frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė butą viešbutyje žadėjo atlaisvinti, vos tik baigsis kadencija. „Neturiu reikalo ten ilgiau gyventi“, - paaiškino ji.

REKLAMA

Taip pat žada elgtis ir „darbietis“ Zenonas Mikutis. Jis jau pradėjo krautis daiktus, tvarko butą ir jo raktus Seimo kanceliarijai tikisi atiduoti vos pasibaigus kadencijai. „Kodėl turiu užimti viešbutį, kuriame negyvenu? Po truputį jau kraustausi ir butą paliksiu tikrai tvarkingą“, - patikino Z.Mikutis.

Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Jurgis Razma tvirtino, kad į Seimą nebepatekę jo frakcijos kolegos iš Seimo viešbučio išsikraustys kaip įmanoma greičiau. „Nemanau, kad tarp konservatorių būtų bent vienas delsiantis tai daryti. Kitų Seimo frakcijų vadovai turėtų paraginti savo kolegas nelaukti paskutinio ir taip papildomai neeikvoti mokesčių mokėtojų pinigų“, - aiškino jis.

Roberta Tracevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų