REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektros tilto į Lenkiją projektą įgyvendinančios įmonės „LitPolLink“ valdybos nebėra. Prognozuojama, kad rytoj žlugs ir visa „Leo LT“ valdyba, neoficialių šaltinių tvirtinimu, neįtikusi privačiai akcininkei - bendrovei „NDX energija“, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesutapo charakteriai. Valdyba ir stebėtojų taryba laikėsi skirtingo požiūrio, todėl nutarėme santykių nesiaiškinti, o pasitraukti“, - BNS sakė pareigas paliekantis „LitPolLink“ valdybos pirmininkas Vidmantas Jankauskas.

REKLAMA

Pasak „Lietuvos energijos“ pranešimo, stebėtojų taryba planuoja naujus valdybos narius paskirti iki tol, kol baigsis dabartinės valdybos įgaliojimai - lapkričio 30 dieną.

Pasitraukimas brendo

„Sprendimas atšaukti valdybos įgaliojimus priimtas todėl, kad pirmasis „LitPolLink“ projekto etapas - organizacijos sukūrimas - jau baigtas. Tikimės, jog naujoji valdyba imsis tinkamų priemonių antrojo etapo uždaviniams - elektros jungties tarp Lietuvos ir Lenkijos projektui - įgyvendinti“, - pranešime spaudai sakė įmonės stebėtojų tarybos pirmininkas Vladislavas Mielczarskis

REKLAMA
REKLAMA

„LitPolLink“ valdyboje buvo du nariai - V.Jankauskas ir jo pavaduotojas Albertas Kuzmiczas. Neoficialiomis BNS žiniomis, V.Mielczarskis jau anksčiau norėjo nušalinti A.Kuzmiczą, o tokiu atveju žadėjo atsistatydinti ir V.Jankauskas.

„LitPolLink“ yra nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ antrinės įmonės „Lietuvos energija“ ir Lenkijos įmonės „PSE-Operator“ bendrovė.



„Leo“ gali likti be galvos

Neoficialūs šaltiniai tvirtina, kad „Leo LT“ valdyba neįtiko privačiai akcininkei - bendrovei „NDX energija“, todėl rytoj bus atstatydinta visa. Iš jos pastaruoju metu pasitraukė du nariai - Saulius Spėčius ir valdybos pirmininkas Rymantas Juozaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VP dešimtuko valdomos įmonės „NDX energija“ vadovas Ignas Staškevičius vakar neatmetė galimybės, kad keisis visa „Leo LT“ valdyba. Jis, kaip pranešė naujienų portalas lrt.lt, užsiminė, jog po „Leo LT“ valdybos pirmininko ir vyriausiojo vykdomojo pareigūno R.Juozaičio atsistatydinimo "komandoje galima laukti ir didesnių permainų“.

„Atsistatydina R.Juozaitis, anksčiau pasitraukė S.Spėčius, todėl valdyboje lieka mažiau nei keturi nariai. Mano vertinimu, tokia valdyba negali dirbti“, - kalbėjo I.Staškevičius. „Leo LT“ įstatai nenumato, kad atsistatydinus valdybos pirmininkui turi trauktis ir visa valdyba.

REKLAMA

Kreipėsi į STT

Rinkimus laimėjusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas ir jos kandidatas į premjerus Andrius Kubilius mano, jog skiriant nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ vadovybę diktuoti turėtų ne privatus akcininkas, o naujoji Vyriausybė. Pasak jo, jei daabrtinė Vyriausybė skirtų naują vadovą, bet kuri pavardė keltų abejonių.

Tuo metu premjeras Gediminas Kirkilas vakar neslėpė noro pasiekti, kad naujas „Leo LT“ vadovas būtų paskirtas kuo greičiau, ir patvirtino, jog jau yra keli kandidatai į energetikos bendrovės vadovo postą. Galbūt jau šią savaitę vienas jų Vyriausybei bus pasiūlytas.

REKLAMA

Seimo narys Kęstutis Čilinskas trečiadienį kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir paprašė įvertinti, ar nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ valdymo modelio sukūrimo ir veikimo schema nėra korupcinė. Anot K.Čilinsko, STT tyrimas būtinas, nes valstybės pareigūnų dėka sukurtas toks modelis, pagal kurį nacionalinės energetikos bendrovių veiklos ir pelno paskirstymo kontrolė perduota į privačias rankas, nors pagal įstatymą valstybė turi 61,7 proc., o „NDX energija“ - 38,3 proc. įmonės akcijų.

„Tačiau valdyboje nėra nė vieno valstybės atstovo, o stebėtojų taryboje iš keliolikos - tik vienas. Tam vienam atstovui nesuteikta akcijų dalies atitinkančių balsų. Taigi valstybės energetinį kapitalą ir pajamas iš jo tvarko privatūs savininkai. Todėl neatsitiktinai jie inicijuoja ir sprendžia valdybos pakeitimus“, - teigiama Seimo nario išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų