REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys Kęstutis Čilinskas trečiadienį kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) prašydamas įvertinti, ar nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ valdymo modelio sukūrimo ir veikimo schema nėra korupcinė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot K.Čilinsko, STT tyrimas būtinas, nes valstybės pareigūnų dėka buvo sukurtas toks modelis, pagal kurį nacionalinės energetikos bendrovių veiklos ir pelno paskirstymo kontrolė buvo perduota į privačias rankas, nors pagal įstatymą, valstybė turi 61,7 proc., o „NDX energija“ - 38,3 proc. įmonės akcijų.

REKLAMA

„Tačiau valdyboje nėra nė vieno valstybės atstovo, o stebėtojų taryboje - iš keliolikos - tik vienas. Tam vienam atstovui nesuteikta akcijų dalies atitinkantys balsai. Taigi valstybės energetinį kapitalą ir pajamas iš jo tvarko privatūs savininkai. Todėl neatsitiktinai jie inicijuoja ir sprendžia valdybos pakeitimus“, - teigiama Seimo nario išplatintame pranešime.

K.Čilinsko nuomone, kai kuriuos verslininkus buvimas „Leo LT“ valdyboje vilioja „ne tik dėl galimybės disponuoti valstybės pajamomis bei išsimokėti iš tų pajamų dideles algas“.

Seimo nario įsitikinimu, būnant „Leo LT“ valdyboje galima daryti įtaką „Leo LT“ kontroliuojamoms nacionalinėms elektros bendrovėms, kad šios valdybos narių privačioms įmonėms pigiau tiektų energiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų