REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija gavo įgaliojimus bendradarbiauti su Europos Komisija (EK) dėl stringančio Europos lyčių lygybės instituto patalpų klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius įgaliojimus ministerijai suteikė Vyriausybė, trečiadienį pritarusi nutarimo „Dėl Europos lyčių lygybės instituto buveinės Vilniuje“ projektui, kuriuo siekiama užtikrinti sklandžią pirmos ES agentūros Lietuvoje steigimo eigą.

REKLAMA

Šiuo metu projektas stringa - jau kelerius metus neapsisprendžiama nei dėl patalpų, nei dėl vadovo.

Kai bus paskirtas instituto direktorius, anot Ministrų kabineto, jis priims sprendimą, kurios patalpos yra priimtinos. Galutinį sprendimą patvirtins instituto Valdymo taryba, sudaryta iš 18 ES valstybių atstovų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė negalinti įvardinti, kokios patalpos bus siūlomos, tačiau jų bus ne mažiau nei trys.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskelbėme konkursą, firma daro atranką pagal techninius reikalavimus, paskelbtus Europos Komisijos. Atrinktos patalpos bus pateiktos komisijai, o galutinį žodį vis tiek tars instituto vadovas, kurio kol kas nėra. Bus pateiktos mažiausiai 3 patalpos, o gal ir daugiau. Matysim, ar atitiks reikalavimus, kurie yra labai griežti“, - kalbėjo ministrė.

Anot jos, apie prieš metus siūlytas patalpas nekalbama.

Šiuo metu vykstantis antras konkursas instituto vadovo pareigoms užimti, V.Blinkevičiūtės teigimu, turėtų baigtis 2008-ųjų pabaigoje - 2009-ųjų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vienas konkursas įvyko, bet nebuvo atrinktas tinkamas kandidatas. Dabar eina į pabaigą antras konkursas dėl vadovo. Tikimės, kad jis atsiras apie Naujus metus, o kitais metais jau vyks konkretesnis darbas, nes jie patys vertins, ar jiems tinka tos patalpos“, - sakė ministrė.

V.Blinkevičiūtės teigimu, antrajame konkurse dalyvauja keli lietuviai, nors vykstant pirmajam konkursui Europos lyčių lygybės instituto vadovo pareigomis nei vienas iš jų nebuvo susidomėjęs.

Pirmosios ES institucijos Lietuvoje steigimas užstrigo Europos Komisijoje. Institutas savo veiklą pradėti turėjo dar sausį, tačiau Briuselis iki šiol neišsirenka jo vadovo.

REKLAMA

Antrą konkursą EK paskelbė kovą. Reikalavimai kandidatams patikslinti atsižvelgiant į 2007-ųjų gegužę įvykusios pirmosios atrankos patirtį, kurios metu iš 70 kandidatų nebuvo atrinktas nė vienas.

Sprendimas dėl Europos lyčių lygybės instituto steigimo Lietuvoje buvo priimtas 2006-ųjų gruodį.

Lietuvos pareiga yra suteikti Lyčių lygybės institutui patalpas. Anksčiau skelbta, jog Briuseliui siūlyti trys variantai - viename iš dangoraižių šalia Vilniaus miesto savivaldybės, buvusiame „Vilniaus“ viešbutyje Gedimino prospekte ar „Vilniaus vartų“ komplekse.

REKLAMA

Trečiadienį V.Blinkevičiūtė teigė, jog siūlomos patalpos yra Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone.

Anot ministrės, Vyriausybė taip pat įsipareigojusi apmokėti patalpų nuomą ir biudžete numačiusi tam iki 1 mln. litų 2 metų laikotarpiui.

Europos lyčių lygybės institutas bus antroji ES institucija, įkurdinta 2004 metais į Sąjungą įstojusiose šalyse. Dėl teisės įkurdinti šį institutą pas save su Lietuva varžėsi Slovakija ir Slovėnija.

Europos lyčių lygybės institutas, kuriame dirbs apie 30 darbuotojų, rinks duomenis, juos analizuos bei teiks pasiūlymus lyčių lygybės užtikrinimo klausimais. Šiai institucijai steigti ir išlaikyti per pirmus septynerius metus ES planuoja skirti 52,5 mln eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų