REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būsimasis Lietuvos ambasadorius Latvijoje Antanas Valionis trečiadienį Vyriausybei juokais pažadėjo, kad šalių nepasidalinamą elektros kabelį iš Švedijos sieks nukreipti į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei tiktai vesiu kokį nors kabelį, tai tikrai nukreipsiu“, - Vyriausybės posėdyje sakė ambasadorius, atsakydamas į premjero Gedimino Kirkilo klausimą.

REKLAMA

Vyriausybė trečiadienį pritarė A.Valionio kandidatūrai į ambasadorius ir teiks ją tvirtinti prezidentui Valdui Adamkui.

Lietuva nuolat teigė, kad ji pažengusi toliausiai į priekį, todėl turėtų būti bus įgyvendinamas jos parengtas Lietuvos tilto į Švediją projektas „Swedlit“. Kartu buvo pabrėžiama, kad jungtis turės sujungti trijų Baltijos šalių elektros energetikos sistemas.

Lietuvos Vyriausybė neseniai paskelbė, kad Latvija pagaliau sutiko, jog kabelis būtų nutiestas į Lietuvą, tačiau vėliau Latvijos premjeras Ivaras Godmanis (Guodmanis) tvirtino, kad jo šalis nėra nei už, nei prieš.

Jungtį Lietuvos nacionalinė energetikos bendrovė „Leo LT“ tikisi nutiesti iki 2016 metų, o bendrovės investicijos į jį siektų 1,1 mlrd. litų. „Leo LT“ tvirtino esanti pajėgi viena įgyvendinti šį projektą.

Apie A. Valionio paskyrimą ambasadoriumi – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų