REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos teismas antradienį išnagrinėjo buvusio Skuodo rajono policijos komisariato patrulio Sauliaus Pauliko prašymą išteisinti jį dėl trijų vaikų žūties.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą Klaipėdos apygardos teismas skelbs gruodžio 5-ąją.

S.Paulikas balandį apskundė jam paskelbtą nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl mažamečių žūties avarijoje Aleksandrijos kaime (Skuodo r.) ir nuteistas kalėti 10 metų. Apeliaciniu skundu ginčijama paskirta bausmė ir trijų žuvusių vaikų tėvams priteista neturtinė žala.

REKLAMA

Klaipėdos apygardos teismo pirmininko patarėja Gintarė Daugėlaitė BNS antradienį sakė, jog gruodį bus skelbiama nutartis ir dėl kito kaltinamojo - Mantvydo Kringelio - skundo.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas kovo 17 dieną 27 metų S.Pauliką pripažino kaltu dėl tragiškos avarijos sukėlimo Aleksandrijos kaime ir skyrė jam 10 metų laisvės atėmimo - aukščiausią bausmę, kokią numato įstatymas už tokį nusikaltimą. Be to, jam 3 metams atimta teisė vairuoti transporto priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Teisme pavyko įrodyti, kad Skuodo patrulis vairavo neblaivus, nors jo kraujo ir šlapimo mėginiuose alkoholio nebuvo rasta.

Nuteisti S.Pauliką 10 metų teismo prašė ir prokuratūra.

Pirmosios instancijos teismas taip pat patenkino vaikus praradusių skuodiškių šeimų - Bučkų, Kubilių ir Petkų - ieškinį ir kiekvienai jų priteisė po 1 mln. litų neturtinės žalos atlyginimo - iš viso 3 mln. litų. Nukentėjusieji teigė esą patenkinti tokiu nuosprendžiu.

Kartu su S.Pauliku nuosprendis paskelbtas ir jo buvusiam kolegai, patruliui M.Kringeliui. Jis nuteistas už tai, kad paliko be pagalbos bejėgius vaikus. Jam taip pat skirta prokuratūros pasiūlyta bausmė - pusantrų metų laisvės atėmimo pataisos namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.Kringelis važiavo automobilyje kartu S.Pauliku. Prieš tai vyrai pietavo kavinėje, kur buvo užsisakę alkoholio. M.Kringelis, kaip ir S.Paulikas, pabėgo iš avarijos vietos.

S.Pauliko vairuojamas automobilis BMW 524 pernai lapkričio 7 dieną vidury baltos dienos įsirėžė į iš mokyklos einančių vaikų būrelį. Du 10-mečiai Aleksandrijos pagrindinės mokyklos ketvirtokai mirė avarijos vietoje. Dar vienas 10-metis su sunkiais sužalojimais pateko į gydymo įstaigą, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Tragedija sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir aukščiausius šalies vadovus.

Po šio įvykio iš postų pasitraukė tuometinis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų