REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ant bankroto slenksčio atsidūrusią Islandiją gelbės ne rusai, o Europa. Šalis gaus šešių milijardų dolerių kreditą iš Tarptautinio valiutos fondo, Skandinavijos centrinių bankų ir Japonijos banko.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinis valiutos fondas skirs milijardo dydžio kreditą, antradienį rašo „The Financial Times“. Apie Rusijos dalyvavimą gelbėjant šalies ekonomiką nebeužsimenama.

REKLAMA

Spalio 7 dieną žiniasklaida pranešė, kad Rusija nusprendė suteikti Islandijai keturių milijardų eurų dydžio kreditą, bet vėliau šią informaciją Rusijos finansų ministro pavaduotojas Dmitrijus Pankinas paneigė, teigdamas kad tarp valstybių derybos nebuvo prasidėjusios. Savo pavaduotojo teiginius vėliau paneigė ministras Aleksejus Kudrinas, pareikšdamas, kad Islandija pateikė Rusijai paraišką dėl kredito.

Nuo spalio pradžios Islandijos vyriausybė nacionalizavo tris didžiausius šalies bankus - „Glitnir“, „Landsbanki Islands“ ir „Kaupthing Bank“. Šių organizacijų bendra skola vertinama 61 milijardu dolerių. Po nacionalizavimo Islandijos fondų rinka vien tik spalio 13 dieną neteko trijų ketvirčių savo kapitalizacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų