REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų krizės akivaizdoje kai kurie Seimo nariai nenusiteikę nei patys taupyti, nei raginti kitus galvoti apie diržų susiveržimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys Vytautas Galvonas, jau užsitikrinęs mandatą dar vienai parlamentaro kadencijai, Seimo posėdžių sekretoriate užregistravo pluoštą pasiūlymų, kuriems finansuoti deficitiniame kitų metų biudžete siūlo rasti papildomai 14 mln. litų.

REKLAMA

Seimo Biudžeto ir finansų komitete dirbantis V.Galvonas tvirtino, kad siūlantys finansų krizės ir išaugusios infliacijos metu taupyti yra neteisūs.

„Tokiu metu kaip tik reikia investuoti. Pažiūrėkite, koks mūsų biudžetas – 29 mlrd. litų. Pinigų visiems protingiems projektams užteks“, - tvirtino V.Galvonas.

Anot parlamentaro, dėl finansinės paramos iš biudžeto kreipėsi rinkėjai ir jis negali jiems atsakyti.

„Matau, kad kai kurie pasiūlymai dėl lėšų skyrimo yra nelogiški, bet privalau daryti tai, ko reikalauja rinkėjai,“ – kalbėjo Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras kitų metų biudžete lėšų nori „išmušti“ ne tik vienos seniūnijos pastato renovacijai (642,7 tūkst. litų), mokyklos rekonstrukcijai (2,558 mln. litų ), pensionatui (800 tūkst. litų), stadiono rekonstrukcijai (3,222 mln. litų), bet ir ne tokiems tradiciniams tikslams.

25,7 tūkst. litų iš biudžeto prašo skirti Kupiškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus projektui „Atverk žaislotekos duris ir pasaka atgis“ įgyvendinimui, apie 233 tūkst. litų – Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus visuomeninės paskirties patalpų remontui ir materialinės techninės bazės stiprinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, Seimo narys siūlo rasti 3,176 mln. litų naujos bibliotekos statybai, 576,4 tūkst. litų – Anykščių technologijos mokyklos uždaro plaukimo baseino treniruoklių salės, persirengimo kambarių ir dušų patalpų remontui.

Iki 250,5 tūkst. litų V.Galvonas siūlo padidinti asignavimus vieno vaikų lopšelio-darželio skalbyklos, sandėlio patalpų ir stogo remontui.

Parlamentaras taip pat siūlo į valstybės investicijų 2009-2011 metų programą įtraukti Sveikatingumo komplekso Kupiškyje statybą bei iki 2,544 mln. litų padidinti asignavimus Anykščių kultūros centro rekonstrukcijai.

V.Galvonas yra kol kas vienintelis parlamentaras, Seimo posėdžių sekretoriate užregistravęs daugiau kaip 10 pasiūlymų dėl papildomo finansavimo iš kitų metų biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų