REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausiojo Teismo (AT) Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko Jono Prapiesčio pranešimą dėl įžeidinėjimo ir grasinimo susidoroti su to paties skyriaus teisėju Benediktu Stakausku nagrinės Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Generalinė prokuratūra pranešė perdavusi pranešimo nagrinėjimą kitai institucijai, kad ši patikslintų duomenis.

REKLAMA

Prokurorų teigimu, Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras nurodė kriminalistams išsiaiškinti faktines įvykio aplinkybes bei galimas priežastis ar motyvus, dėl kurių buvo išsiųstas grasinančio pobūdžio elektroninis laiškas teisėjui B.Stakauskui.

Kriminalinės policijos biuras taip pat turėtų gauti teisėjo B.Stakausko paaiškinimą, kaip jis pats vertina grasinimo realumą, ar prašo pradėti ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

J.Prapiesčio pranešimas, anot prokurorų, perduotas kriminalinei policijai atsižvelgiant į tai, kad ji tiria nusikaltimus elektroninėje erdvėje. Kai pranešimas bus patikslintas, Kriminalinės policijos biuras spręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

J.Prapiestis praėjusią savaitę kreipėsi į generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo susidoroti su vienu Aukščiausiojo Teismo teisėjų.

J.Prapiestis BNS sakė, kad grasinimų jo skyriuje dirbantis teisėjas sulaukė laišku, atsiųstu elektroniniu paštu. Nors pats teisėjas neprašė skyriaus vadovo kreiptis į Generalinę prokuratūrą, J.Prapiestis tvirtino tai padaręs savo iniciatyva, nes pamanęs, kad grasinimai gali būti rimti. Jis neatmetė galimybės, kad grasinimai yra susiję su teisėjo nagrinėta byla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau grasinimų sulaukęs AT teisėjas B.Stakauskas teigė realaus pavojaus nejaučiąs. Jis žurnalistams pasakojo nepasirašyto grasinančio pobūdžio elektroninio laiško, kurį sudarė vienas sakinys, sulaukęs praėjusį penktadienį. Teisėjas teigė pirmą kartą per visą savo 28 metų darbo praktiką sulaukęs tokio nemalonaus įžeidžiančiais nepadoriais žodžiais parašyto laiško ir tvirtino nežinąs, kas galėjo jam grasinti.

Kadangi grasinančiame laiške užsimenama apie bylą, kurioje girtas vairuotojas suvažinėjo žmogų, AT teisėjas prisiminė, kad jo vadovaujama teisėjų kolegija prieš dešimt dienų nagrinėjo panašią bylą, tačiau teigė negalintis tvirtinti, grasinimai atskriejo iš tos bylos proceso dalyvių.

REKLAMA

AT nagrinėjo bendrovės „Kausta“ statybų vadovo 37 metų Gedimino Šarkaus bylą. Šis asmuo girtas vairuodamas automobilį vieną žmogų mirtinai sužalojo, o kitą suluošino.

Kauno miesto apylinkės teismas jam buvo priteisęs 250 tūkst. litų sumokėti už padarytą žalą. Tuo metu Kauno apygardos teismas sumą sumažino iki 150 tūkst. litų.

AT paliko galioti Kauno apygardos teismo sprendimą. Be to, G.Šarkus nebuvo įkalintas, jam skirta laisvės atėmimo bausmė buvo atidėta. B.Stakauskas sakė, kad vykstant šios bylos procesui jokių nesklandumų nekilę. Visi dalyviai elgėsi korektiškai.

REKLAMA

Žmogaus gyvybę nusinešusi avarija įvyko 2006 metų liepos 14 dieną Savanorių prospekte Kaune. Dideliu greičiu nuosavu „BMW 540“ važiuodamas G.Šarkus trenkėsi į ta pačia kryptimi važiuojantį „Audi 80“, o nuo smūgio į priešpriešinio eismo juostą nublokštas automobilis susidūrė su „Volkswagen Sharan“. G.Šarkui nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,65 promilės alkoholio).

„Audi“ vairavęs Kęstutis Underys žuvo iš karto, o prie „VW Sharan“ vairo sėdėjusiam A.Širvinskui buvo sužalota krūtinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų