REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LKL grandų pralaimėjimai – dėsningi?

Baltijos krepšinio lyga (SEB BBL) šį sezoną startavo kaip niekad intriguojančiais ir įdomiais, galima ir rėksmingiau – sensacingais rezultatais. Visų pirma – net trys latvių ekipos („Valmiera“, „Barons“ ir ASK) sugebėjo nugalėti LKL čempionus Kauno „Žalgirį“, estai („Rock“) ir tie patys latviai (ASK) skėlė antausį ir „Lietuvos ryto“ klubui.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat SEB BBL įkūrimo Lietuvos klubai žaidė su kaimyninių šalių komandomis tarsi su mokytojų etikete. Ar šiuo atveju mokiniai jau pamažu pranoksta mokytojus, ar tie pralaimėjimai tik išimtis iš taisyklės?

REKLAMA

Tomas Rimkus, LKL varžybų direktorius:

Viskas yra dėsninga ta prasme, jog latvių ir estų klubai kryptingai dirba tam, kad sustiprėtų. Jie sugebėjo surinkti biudžetus (stipriausių Latvijos ir Estijos klubų biudžetai siekia nuo septynių iki devynių milijonų litų – aut. past. ), dėka kurių sugebėjo surinkti geras sudėtis, išsaugoti stiprius trenerius, tokius kaip Karlis Mužniekas ar Ramūnas Butautas. Pakilo bendras kaimyninių šalių krepšinio lygis, jų nebegąsdina lietuvių autoritetas – nei „Žalgiris“, nei „Lietuvos rytas“. Tačiau tai yra visos Europos tendencija – visur pamažu krepšinio lygis panašėja.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl tų pralaimėjimų yra ir objektyvių priežasčių: „Žalgirio“ piniginė krizė, problemos dėl komandos sudėties, „Lietuvos rytas“ atsinaujino ir labai atjaunėjo. Tai turėjo įtakos.

Ar LKL grandų pralaimėjimai nėra smūgis pačiai LKL lygai? Tai nėra minusas. Galima suprasti latvius ir estus. Jie investuoja ir nori matyti rezultatus, o jų pergalės yra signalas mums – turime mobilizuotis žaidybine prasme. Krepšininkai turi būti dvigubai labiau motyvuoti, rėmėjai, miestai turi būti suinteresuoti remti savo komandas, kad jos būtų kuo stipresnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos klubai kabinasi mokytojų etiketes, nes savigarba neleidžia kalbėti kitaip. Lietuvos krepšinio pasiekimai visuomet buvo ir yra didesni nei mūsų kaimynų. Nors mokymas yra sąlyginis.

SEB BBL lyga ir buvo sukurta tam, kad mūsų komandos nevirtų savo sultyse, kad įgautų kuo daugiau tarptautinių varžybų patirties, kad pamatytų tikrąjį savo pajėgumą, kad galėtų rėmėjams pasiūlyti patrauklesnę, platesnę rinką. Tiesa, rinkodaros prasme Lietuvos klubams kol kas dar gana sunku išreklamuoti SEB BBL rungtynes, LKL rungtynės labiau lankomos. Tačiau reikia reaguoti į nūdieną, kuri keičiasi. Atsiranda stimulas tiek kalbant apie žaidimą, tiek dėl naujų arenų atsiradimo ir tt.

REKLAMA

Egidijus Mikalajūnas, buvęs krepšininkas, žaidėjų agentas (Sports Development Group):

Kalbant apie Tartu „Rock“, galvoju, kad jų laimėjimas prieš „Lietuvos rytą“ yra išimtis. Nors jie net ir mažuose miesteliuose daug investuoja į sporto bazių kūrimą, bet vietinių žaidėjų ugdymas pas juos stipriai buksuoja. Ko nepasakysi apie latvius. Latviai daugiau pažengę į priekį, įskaitant ir jų trenerius, kurie neseniai patys žaidė aukščiausiame lygyje. Todėl pastarieji tikrai sugeba tinkamai parengti žaidėjus tokioms kovoms, tiek prieš „Žalgirį“, tiek prieš „Lietuvos rytą“.

REKLAMA

Todėl aš nesistebiu, kad latviai yra rimti priešininkai mums. Galime prisiminti 2001 Europos čempionatą ar 2003 metus, kai prieš Latvijos rinktinę laimėjome tik 1 tašku....

Be to, latviai sugeba kurį laiką išlaikyti vidurinę žaidėjų kartą savuose klubuose ir todėl jų lygis yra tikrai pakilęs.

Nemanau, kad mūsiškių pralaimėjimai estams ir latviams yra smūgis LKL.

Manau, jog vietinis čempionatas išliks svarbesnis nei SEB BBL, nes vietiniai sirgaliai labiau domisi tuo ir jiems nėra taip svarbu latvių ar estų klubiniai pasiekimai. Bet patiems klubams tai yra signalas, kad klubai turi rimtai bei kryptingai dirbti, o ne prieš kiekvieną sezoną kardinaliai atsinaujinti bei keisti žaidėjų sudėtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų