REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas nutarė savaitei atidėti Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos pirmininko Gedimino Ilgūną pasiaiškinimą dėl rinkimų naktį į incidentą įsipainiojusio LRT vadovo Audriaus Siaurusevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcija Seime reikalavo, kad G.Ilgūnas į parlamentarų klausimus atsakytų pirmadienį, tačiau Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas pareiškė, kad kviečiant pareigūną į parlamentą nesilaikyta Seimo Statuto reikalavimų.

REKLAMA

Č.Juršėnas informavo kalbėjęs tuo klausimu su LRT tarybos vadovu ir šis sutikęs į Seimą atvykti spalio 28 d. plenarinį posėdį. Juoba kad tą dieną planuojama svarstyti kelerių metų senumo LRT tarybos darbų ataskaitas, kurias Seimas vis atsisako tvirtinti.

„Negalime jėga (G.Ilgūno – aut.) priversti atvykti net į Seimo posėdį“, - sakė Č.Juršėnas.

„Tvarkietis“ Petras Gražulis, reikalavęs iškviesti G.Ilgūną nedelsiant, teigė, kad kilo papildomų klausimų dėl A.Siaurusevičiaus elgesio. „Kyla klausimų, už kokias lėšas A.Siaurusevičius važiavo į Vatikaną“, - argumentavo P.Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų svetainė alfa.lt pranešė, kad praėjusį ketvirtadienį, spalio 16 d., LRT generalinis direktorius su žmona lankėsi Vatikane, kur drauge su popiežiumi Benediktu XVI žiūrėjo lenkų režisieriaus filmą „Liudijimas“ apie popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimą.

Filmo peržiūrą organizavo vienas didžiausių filmo rėmėjų - Lenkijos kompanija „PKN Orlean“, Lietuvoje valdanti „Mažeikių naftą“.

Frakcija „Tvarka ir teisingumas“ spalio 15 d. pareikalavo G.Ilgūną iškviesti į Seimo posėdį. „Tvarkiečiai“ prašo atsakyti, kokie motyvai lėmė, kad A.Siaurusevičius nebuvo atleistas iš užimamų pareigų, o apsiribota griežtu papeikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat klausiama, kodėl A.Siaurusevičiaus elgesys svarstytas uždarame posėdyje ir kurie LRT tarybos nariai balsavo prieš A.Siaurusevičiaus atleidimą iš pareigų. Tiesa, į pastarąjį klausimą G.Ilgūnas atsakyti negalės, nes dėl nepasitikėjimo A.Siaurusevičiumi buvo balsuojama slaptai.

Spalio 14 d. LRT taryba nusprendė, kad LRT vadovas A.Siaurusevičius, įsivėlęs į incidentą viešbutyje „Naujasis Vilnius“, gali toliau vadovauti nacionaliniam transliuotojui.

Pasak LRT tarybos pirmininko G.Ilgūno, taryba svarstė siūlymą pareikšti nepasitikėjimą LRT vadovui. Tačiau balsuojant slaptai už nepasitikėjimą buvo 3 tarybos nariai, prieš - 6, vienas biuletenis rastas sugadintas. LRT taryba tuo pačiu nusprendė pareikšti griežtą papeikimą A.Siaurusevičiui.

REKLAMA

LRT vadovas A.Siaurusevičius į nemalonų incidentą pateko spalio 13-osios naktį viešbutyje „Naujasis Vilnius“, kur rinkimų naktį buvo įsikūręs Socialdemokratų partijos rinkimų štabas.

Po vidurnakčio į viešbutį atvykęs, kaip įtariama, neblaivus LRT vadovas sumaišė duris ir pateko į elektros skydinę, kur jį užklupo vieno laikraščio fotografas. Šiam ėmus fotografuoti, A.Siaurusevičius jį išstūmė pro duris.

Dienraščio „Respublika“ fotografas Irmantas Sidarevičius, teigdamas, jog nukentėjo nuo LRT vadovo, į viešbutį iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą dėl užpuolimo ir sužalojimo.

REKLAMA

LRT vadovas skydinėje užsidaręs praleido mažiausiai keturias su puse valandos užrėmęs duris, už kurių būriavosi žurnalistai, fotografai ir operatoriai. Apie 6 val. ryto A.Siaurusevičius, kurį laiką besistumdęs durimis su jas bandžiusiais praverti operatoriais ir fotografais, galiausiai išėjo iš patalpos.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus LRT vadovas, sunkiai rinkdamas žodžius, aiškino esą pats buvęs uždarytas žurnalistų ir teigė rašysiąs pareiškimą dėl neteisėto asmens laisvės suvaržymo. A.Siaurusevičius laidė replikas, esą jo lūkuriavę žurnalistai patys yra neblaivūs ir teigė nieko nesigailįs dėl minėto įvykio.

Atvykę policijos pareigūnai išsivežė LRT vadovą į Vilniaus pirmąjį policijos komisariatą, jame, neoficialiomis žiniomis, buvo patikrintas A.Siaurusevičiaus blaivumas, LRT vadovas parašė pareiškimą, kaltindamas įvykį nušvietusius žurnalistus jo teisių suvaržymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų