REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 24 d. Klaipėdoje koncertuos instrumentinė post-roko grupė iš Latvijos „Dun Dun“, kuri išsiskiria savitu skambesiu, kuriamu gyvų pasirodymų metu, eksperimentuojant instrumentais bei aparatūra.

REKLAMA
REKLAMA

Groję kartu su eksperimentinio roko virtuozais iš JAV „Battles“ bei noise roko atstovais iš Japonijos „Boredoms“, latviai „Dun Dun“ yra ištikimi instrumentinei muzikai, o šių keturių vaikinų kuriamos instrumentinės kompozicijos vadinamos išskirtiniu reiškiniu šiuolaikinės Latvijos muzikos scenoje.

REKLAMA

„Dun Dun“ gros „Bliuzo rūsyje“ (Priestočio g. 1), kartu su apšildančia grupe iš Klaipėdos „Arrogantics“. Roko, džiazo bei funk stilius savo kūryboje miksuojantys klaipėdiečiai, teigia, jog jų muziką įtakoja tokios grupės kaip „The Police“, „U2“, „Oasis“ bei „Jamiroquai“.

Tuo tarpu, spalio 25 d. Vilniuje pasirodys kiti Latvijos atstovai „Solaris“, grojantys kiek sunkesnę muziką nei „Dun Dun“.

Grupė „Solaris“ pernai išleido albumą „Portraits Noires“, kuris iškart sulaukė nemažo dėmesio Latvijoje bei užsienyje. Jų grojamą muziką sunku įsprausti į kažkurio vieno stiliaus rėmus. Tokios grupės kaip „Isis“, „Pelican“ ar galbūt „Tesa“ įtakoja „Solaris“ kūrybą.

„Solaris“ bus galima išgirsti klube „Musė“ (Jakšto g. 9), kur jie gros su instrumentalistais „.D.S..“ ir psichodelinio roko atstovais „Middle Mountain Drive“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų