REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos spėjome išbandyti dvi SIM korteles galintį naudoti „Samsung D880“, o rinkoje jau pasirodė nauji panašių galimybių modeliai – „Philips 699“, „Haier HG-N99“ bei gausybė kiniškų pigių „blynų“. Deja, „Teltonika“ anonsuoto modelio, anot paskutinių naujienų, nebesulauksime. Šį kartą mums į rankas pakliuvo dvi SIM korteles turintis modelis „AMD DS501“. Nors pavadinimas asocijuojasi su žymiu procesorių gamintoju, tačiau su juo nieko bendra neturi.

REKLAMA
REKLAMA



Pirmoji pažintis su telefonu didelio įspūdžio nedaro. Gamintojai apsiribojo standartinių savybių rinkiniu, stengdamiesi tinkamai suderinti kainą ir funkcionalumą. Telefone įdiegtas lietimui jautrus 176x220 taškelių raiškos ekranas, gebantis atkurti iki 262 000 spalvų. Ekranas ganėtinai jautrus (išskyrus kai kuriuos niuansus), į prisilietimus reaguoja greitai, tad telefoną galima valdyti tiek pirštais, tiek pridedama plunksna. Netgi meniu tam specialiai adaptuotas – didelės piktogramos, stambus šriftas ir pan. Nors vaizdas ne pats mieliausias akiai, tačiau valdyti gana patogu. Tiesa, ekranui trūksta ryškumo, tad giedrą dieną, norint perskaityti tekstą, gali tekti slėptis nuo saulės. Telefonas gali veikti 4 GSM dažniais, gali atkurti MP3 failus bei MPEG4 filmukus. Telefone yra lizdas „MicroSD“ atminties kortelėms, o prie kompiuterio jis gali būti jungiamas „Mini USB“ jungtimi. Maloniai nustebino du akumuliatoriai, esantys komplekte. Visiškai įkrautas, telefonas veikia iki 4 dienų (vidutiniškai kalbant po 15 minučių per dieną bei parašant po 10 SMS), tad antras akumuliatorius labai pravers ilgesnėje išvykoje.

REKLAMA

Žinoma, didžiausias šio telefono privalumas – galimybė vienu metu dirbti su dviem SIM kortelėm. Tokie telefonai vienu metu gali priimti tiek skambučius, tiek tekstinius pranešimus iš abiejų kortelių, neatliekant papildomų veiksmų. Tačiau AMD nuo kitų skiriasi tuo, kad jis gali ne tik priimti, bet ir skambinti ar siųsti pranešimus, neperjungiant ar neperkraunant telefono. Prieš skambinant ar siunčiant žinutę reikia tik nurodyti, kuri SIM kortelė turėtų atlikti pageidaujamą veiksmą. Šiuo atžvilgiu AMD kur kas patogesnis už savo konkurentus, tad žongliruoti keliais telefonais ar užsiimti programavimu vartotojui daugiau nebereikės. Tačiau ne viskas taip gražu, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Be minėtų privalumų, telefone gausu trūkumų. Stilingą dizainą gadina silpnos metalizuotos apdailos detalės, kurios po poros savaičių intensyvaus naudojimo susibraižo iki juo-do plastiko. Vietos taupymo sumetimais klavišai taip sumažinti, kad sudėtinga rinkti numerius ar tekstinius pranešimus. Erzina ir netiksli reakcija į paspaudimus. Garsas taip pat nedžiugina – pašnekovas girdimas lyg kalbėtų iš vamzdžio. Daugumos MP3 grotuve numatytų garso nuostatų geriau neliesti, o 1,3 mln. taškų kamera fotografuoja itin prastai. Ir tai anaiptol ne visos spragos. Dar galima paminėti neveikiančias pakartotinio SMS išsiuntimo, rankinio GSM tinklo pasirinkimo ir kai kurias kitas funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujiems gamintojams įsitvirtinti nusistovėjusioje rinkoje nėra paprasta, ypač kai nauji gaminiai per daug „neblizga“. Tad sunku prognozuoti, kaip šiems telefonams seksis Lietuvoje. Tai kompromisinis vidutinės klasės aparatas, siejamas pirmiau-sia su galimybe naudoti dvi SIM korteles. Be to, dauguma jo trūkumų – programiniai, tad juos būtų galima pašalinti atnaujinus programinę įrangą. Kitas klausimas – ar tokios sulauksime ateityje?

Įvertinimas

    * Dizainas                 ****

    * Valdymas               ***

    * Funkcionalumas      **

    * Kaina                     ****

    * Bendras vertinimas  ***

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene pagrindinis šio telefono privalumas – dvi aktyvios SIM kortelės. Taip pat džiugina gana ilga veikimo trukmė bei neblogai veikiantis lietimui jautrus ekranas. Be to, patogu, jog telefonas turi „Mini USB“ jungtį ir „MicroSD“ kortelių lizdą. Nepaisant to, šį produktą reikia peikti už skurdų funkcijų rinkinį, gausybę programinių klaidų, prastą garsą ir kamerą. Negerai, kad telefonas neturi nei radijo imtuvo, nei „Bluetooth“ sąsajos.

Žurnalas „Naujoji komunikacija“, Nr. 3, 2008

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų