REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Karališka šokių muzika“, – akis iš malonumo užmerkia prakutęs klubinėtojas, išgirdęs olandų Ariaan Olieroock ir Peter Kriek dueto „16 Bit Lolitas“ vardą, mat jų kuriamo viliojančio house skambesio nesupainiosi su niekieno kito. Tuo galite patys įsitikinti šeštadienį, spalio 25-ąją,  Klaipėdos klube „Global“.

REKLAMA
REKLAMA

Pavasarį „Global“ laikino uždarymo vakarėlyje didžiulio klaipėdiečių ir miesto svečių palaikymo sulaukęs Ariaan Olieroock sugrįžta į atsinaujinusį klubą drauge su pluoštu šviežiausios muzikos. Sakoma, jog nesvarbu, kas groja „16 Bit Lolitas“ kompozicijas – patys dueto nariai ar, tarkim, tokie jų kūrybos gerbėjai iš aukščiausio elektroninės šokių muzikos ešelono, kaip John Digweed, Hernan Cattaneo arba Nick Warren – šią muziką su galingomis boso linijomis ir melodijomis, nuo kurių nugara nubėga malonūs šiurpuliukai, visuomet išskirsi iš house takelių gausos.

REKLAMA

Didžėjus ir prodiuseris Ariaan Olieroock, kurį muzikai įkvėpė jo tėvas pianistas, ir Peter Kriek, multiinstrumentalistas ir dainų kūrėjas, į duetą susibūrė 2003-aisiais. Tuomet, prisipažįsta muzikantai, jie abu buvo priėję kūrybinę kryžkelę ir tikėjosi rasti naują kelią. Susitikimas įvyko vietoje ir laiku, – tuo jau šešti metai džiaugiasi tiek muzikos asai, tiek mėgėjai. Kaip ir buvo galima tikėtis iš daug žadančių talentų, neprireikė daug laiko, kad jų bendraautorystės mašina įsibėgėtų kūrybos plentu. Jų pirmieji darbai, pasirodę įrašų kompanijų „Extrema“ ir „Cyber“ dėka, bei Sander‘io Kleinenberg‘o klasikinio kūrinio „My Lexicon“ remiksai sulaukė pasisekimo tėvynėje, o vėliau, pelnius leidyklų „Shinichi/Yoshi Toshi“ bei CR2 palaikymą – ir tarptautiniu lygiu.

REKLAMA
REKLAMA

Ariaan‘o Olieroock‘o setus, išsiskiriančius iš kitų pasaulio miksuotojų darbo, sudaro beveik vien tik dueto kūryba. Tačiau tai nereiškia, kad „lolitos“ visuomet ir visur apsiriboja vien savimi. Jų įkurta leidykla „Bits and Pieces“ skirtą pristatyti tiek dueto, tiek jo narių atrandamų perspektyvių debiutantų kūrybą.

Beje, šiemet „16 Bit Lolitas“ laukia ne viena nauja varnelė diskografijos sąraše. Lapkričio 3-iąją leidykla „Hope Recordings“ į pasaulį paleis kompiliaciją, dueto gyvai įrašytą populiariame Brazilijos paplūdimio klube „Warung“, užimančiame devintąją vietą geriausių pasaulio pasilinksminimo oazių reitinge. Tai – naujo projekto startas, mat šiuo leidiniu klubas pradeda leisti savo „miksų“ seriją. Šiemet pasaulį turėtų išvysti ir naujas „16 Bit Lolitas“ albumas bei singlas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtų keista, jeigu šiedu išradingi muzikantai apsiribotų tik vienu projektu. Iš tiesų Peter Kriek ir Ariaan Olieroock turi keletą slapyvardžių. Ieškokite jų subtilių garsų raizgalynės po „MK Ultra Project“ arba „Lost Orchestra“ vardais – anot dueto, įvairių stilių downtempo muziką jie kuria jau ilgai. „Tai darome be tikslingos komercinės motyvacijos, tiesiog kuriame „fainą“ muziką, kuri eina iš širdies“, – priduria jie.

Klausytojų pageidavimu rengiamo „16 Bit Lolitas“ pasirodymo „Global“ didžiojoje salėje metu svečiui talkins klubo rezidentas Mindaugėlis, o „disco“ salėje šeimininkaus Small Town Boy ir Blackie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų