REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras kone kasdien garsiai kalba apie būtinybę susiveržti diržus. Bet tuo pat metu Vyriausybė tyliai plečia valdininkų būrį ir nemato, kaip šie švaisto pinigus prabangai.

REKLAMA
REKLAMA

Pavasarį prie Vyriausybės įsteigta mistiška ir nieko nenuveikusi Kvalifikacijų tarnyba jau spėjo užgyventi keturis naujus automobilius, praneša „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Naujai iškepti valdininkai dar nebuvo įsirengę darbo vietų, bet prie įstaigos jau stovėjo du naujutėlaičiai „Volkswagen Jetta“ ir „Volkswagen Passat“.

Bet šie automobiliai tarnybos vadovui Rimantui Busilai ir jo pavaduotojui Tomui Jovaišai pasirodė per prasti.

Netrukus T.Jovaiša sėdo į per 100 tūkst. litų kainuojantį „Citroen C5 Exlusive“, o iš privataus verslo į valstybės tarnybą perėjęs R.Busila - į kone dvigubai brangesnę „Audi A6“.

REKLAMA
REKLAMA

Norėdama abu šiuos automobilius nupirkti, tarnyba turėtų gauti Vyriausybės leidimą. Todėl valdininkai pasielgė gudriau - prabangius automobilius išsinuomojo. Negana to, jie neslepia, kad mašinas naudoja ne vien tarnybos reikmėms.

Tarnybos vadovo teigimu, darbuotojams, dalysiantiems darbininkų kvalifikaciją liudijančius sertifikatus, teks daug keliauti po šalį: „Vietų, kur bus vertinama darbuotojų kompetencija, geografija plati“.

Raginimų taupyti naujai įsteigtos R.Busila nelinkęs sureikšminti.

Jis įsitikinęs, kad jeigu įstaigos biudžete numatyta lėšų tam tikriems pirkiniams, pinigus būtina išleisti: „Jei mes to turto neįsigysime šiemet, kitąmet tų pinigų neturėsime“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Busila pripažino, kad ir T.Jovaiša, ir jis pats tarnybiniais automobiliais, kurių nuoma per mėnesį kainuoja beveik 5 tūkst. litų, važinėja į namus.

Anot Vyriausybės kanclerio Valdemaro Sarapino, apie Kvalifikacijų tarnybos vadovų automobilius Vyriausybė nebuvo informuota.

„Leidimo pirkti brangius automobilius nebuvo prašoma. Vargu ar toks leidimas, įvertinus dabartinę ekonominę situaciją, būtų suteiktas“, - kalbėjo V.Sarapinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų