REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į oficialų, per savivaldybę ir įvairias institucijas platintą Kauno Lampėdžių bendruomenės kvietimą sutvarkyti pagrindinį miesto paplūdimį atsiliepė tik keturi valdininkai, iš kurių du - patys organizatoriai, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Renkasi „švaresnius“ renginius.

Kadenciją baigiantis ir pirmame rinkimų ture savo apygardoje daugiausiai rinkėjų balsų surinkęs Seimo narys Rytas Kupčinskas sakė, kad valdininkai, nelygu užimamų pareigų svarbumas, savaitgaliais renkasi poilsį su šeima arba dalyvauja įvairiuose renginiuose. „Dažniau pasirenkami „švaresni“ renginiai, o ne aplinkos tvarkymas“, - kalbėjo R.Kupčinskas.

REKLAMA

Jo sūnus Kauno meras Andrius Kupčinskas šeštadienį dalyvavo išlydint tarptautinį ralį „Aplink Lietuvą“. „Renginių būna daug ir įvairių. Dėl dalyvavimo kai kuriuose jų būna susitarta iš anksto. Nenuostabu, kad savaitgalį valdininkai nori pabūti su artimaisiais. Mūsų šeima daugelį metų dalyvauja talkose, kai tik gali“, - tvirtino Seimo narys.

Vilijampolės seniūnas Algimantas Mickevičius - vienintelis iš savo vadovaujamo padalinio talkoje dalyvavęs asmuo. A.Mickevičius pasakojo, jog prie Lampėdžių karjero - bene pagrindinio miesto paplūdimio - rinkti šiukšlių buvo kviesti visi miestiečiai, mėgstantys ten poilsiauti: „Kaip matote, atsiliepė tik kelių mokyklų moksleiviai.“

REKLAMA
REKLAMA

Rado „lobį“

Lampėdžių bendruomenės centro pirmininkė Edita Gudišauskienė sakė, jog pagrindinis talkos akcentas buvo ne sutvarkyti karjero pakrantes, o iškuopti jo dugną. Jos tvirtinimu, kasmet visoje planetoje rengiama akcija „Išvalykime pasaulį“, prie kurios, nors ir nežymiai, sumanė prisidėti kauniečiai. „Dėl apleisto karjero dugno nuolat sulaukdavome skundų iš miestiečių ir vandens sporto atstovų. Todėl narų pasiūlymą surengti akciją priėmėme su didžiuliu džiaugsmu“, - pasakojo E.Gudišauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VšĮ „Nardyk“ atstovė Eglė Špiliauskienė sakė, kad niekad nevalytas Lampėdžių karjero dugnas yra sklidinas įvairiausių „gėrybių“. Dvidešimt narų, šeštadienį išvalę maždaug 30 proc. vandens telkinio dešiniojo kranto dugno, be padangų, plastikinių butelių, traškučių maišelių, malkų rietuvių, rado ir buitinių atliekų konteinerį, metalo konstrukciją, daugybę sulaužytų baidarių. „Stiklų ir kitokių atliekų Lampėdžių dugne yra labai daug. Vasarą, kai atvažiuodavom čia išsimaudyti, vaikai iš vandens visuomet išlipdavo į šukes susipjaustę kojas“, - sakė E.Špiliauskienė. Narės tvirtinimu, šiukšlių yra visuose vandens telkiniuose, prie kurių krantų poilsiaujama. Septynerius metus ežerų, karjerų, upių tvarkymo akcijas inicijuojantys „Nardyk“ nariai sakė, jog Galvės ežere, be įprastų atliekų, randama daug paskandintų mobiliųjų telefonų ir pinigų. Lampėdžių dugne apstu kompiuterių monitorių, valčių, o Drąseikių karjere yra trys cheminių atliekų statinės, apie kurias niekur viešai nėra skelbta.

Kristina Kučinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų